Midyat’ta Sel, Hastane Morgunu Bile Su Bastı..

01 Mayıs 2011 – 17:05

Mardin‘in Midyat Ä°lçesi’nde dün gece baÅŸlayan ve bugün sabah saatlerine kadar etkili olan saÄŸanak yağış, su baskınlarına yol açtı.

Mardin’in Midyat Ä°lçesi’nde dün gece baÅŸlayan ve bugün sabah saatlerine kadar etkili olan saÄŸanak yağış, su baskınlarına

yol açtı. Su baskınına uÄŸrayan mahellelerde inceleme yapan Kaymakam Fatih Akkaya, Belediyenin çalışmalarını yoÄŸun bir ÅŸekilde sürdürdüğünü belirterek, “AkÅŸama ikinci bir sel olmaması için dua edeceÄŸiz. Kaymakamlık olarak halkımızın zararlarını karşılamaya çalışacağız. Ancak, bizlerin yardım konusunda yetersiz kalmamız durumunda bir afet yardımı talebimiz olacak” dedi.

Midyat ilçesinde dün gece baÅŸlayan ve etkili olan saÄŸanak yağış, Cumhuriyet, Gölcük, Seyitler ve Bahçelievler Mahallesi’nde yaÅŸamı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda ev ve iÅŸyerini su bastı. Midyat Devlet Hastanesi yemekhanesi ve morg bölümü ile 2 Nolu SaÄŸlık Ocağı’nda da yaÄŸmur nedeniyle sular altında kaldı. Yaklaşık 3 saat süreyle etkisini sürdüren ve zaman zaman yavaÅŸlamasına karşılık, bir süre sonra etkisini artırarak devam eden saÄŸanak yağış yüzünden yaklaşık 200 ev, iÅŸ yeri ve Bodrum su altında kaldı.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Can kaybı ve yaralı olmazken, su baskınında çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanları telef oldu. Midyat Belediyesi itfaiye ekipleri, suyla dolan evlerde tahliye çalışmalarını yürütürken, hizmete yetişmekte yetersiz kalıyor.

Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya da yağıştan en çok etkilenen mahallere giderek, yürütülen çalışmaları inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Akkaya, burada yaptığı açıklamada, dün akÅŸam saatlerinde etkili olan saÄŸanak yağış nedeniyle, Midyat’ta 200’ün üzerinde evin zarar gördüğünü bildirdi. Åžehirde yıkılan ev bulunmadığını, ancak su baskınlarının yaÅŸandığını ifade eden Akkaya, meteoroloji 48 saat öncesinden uyarması sayesinde tedbir alındığını dile getirerek, su baskının yaÅŸandığı bölgede dün geceden itibaren tahliye kanallarında temizleme çalışmalarının da baÅŸlatıldığını söyledi.

Kriz masası kurduklarını ve ailelerin zararlarının karşılanması için tespit çalışması yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

“En kısa zaman da halkımızın yaralarını sarmaya çalışacağız. Tesellimiz can kaybının yaÅŸanmamış olması ve mal kaybının da çok az olmasıdır. Bazı evlerde küçükbaÅŸ ve büyükbaÅŸ hayvan ile kümes hayvanları telef olmuÅŸ. Belediye çalışmalarını yoÄŸun bir ÅŸekilde sürdürüyor. AkÅŸama ikinci bir sel olmaması için dua edeceÄŸiz. Kaymakamlık olarak halkımızın zararlarını karşılamaya çalışacağız. Ancak, bizlerin yardım konusunda yetersiz kalmamız durumunda bir afet yardımı talebimiz olacak. “

KAYNAK

Yorum yapmak için giriş yapınız.