Midyat’a Fakülte Müjdesi

28 Temmuz 2010 – 20:47

Midyat’ta, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak olan Uluslararası Teoloji Fakültesi ilçede büyük sevinçle karşılandı.

Midyat’ta, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak olan Uluslararası Teoloji Fakültesi ilçede büyük sevinçle karşılandı. Midyat-Nusaybin Çevre Yoluna kurulacak 4 yıllık fakülte için 290 dönümlük arazi tahsis edildi.

Artuklu Üniversitesi Senatosundan Midyat’a Uluslararası Teoloji Fakültesi kurulması için kararın çıktığını söyleyen Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, açılacak olan fakültenin ilçeye büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

İlçede kurulacak fakültenin planlarının hazırlandığını ifade eden Akkaya, fakülte ile birlikte ilçede eğitim, ekonomik ve sosyal açıdan bir hareketlilik yaşanacağını ifade eti.

Yatırımlara paralel eğitimli ve donanımlı insan yetiştirmek gerektiğini söyleyen Akkaya, “İlçemiz ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyeli ile bunu fakülteyi hak ediyor. Fakültenin açılması büyük gelişmelerin öncülüğünü yapacak. Bunun paralelinde esnafın alışveriş hacmi de artacak. Temennimiz ve hedefimiz yakın bir gelecekte Midyat’ta binlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir eğitim kenti olarak görebilmektedir. Böylece kentimizin ana girdisi olan turizmin adeta tamamlayıcısı olacak ve gerek ekonomik gerek kültürel alanda kentte önemli katkılar sağlayacak bu gelişmeler ile bölgemizdeki yaşam kalitesinin artmasına da katkıda bulunulmuş olacaktır” şeklinde konuştu.

Fakültenin ne zaman temelinin atılacağı konusundaki soruya, Kaymakam Akkaya, “Midyat’a yakışır fakültenin proje çizimi devam ediyor. Fakültemizin projesi tamamlandığında inşallah bizde fakültenin temelini atarız” yanıtını verirken, projenin Avrupa standartların da modern bir fakülte kurulması için hazırlandığını kaydetti.

KAYNAK

Yorum yapmak için giriş yapınız.