Bu Düzen, Düzen Değildir!

02 Mart 2010 – 19:07

Aylar önce beldede yapılan çalışmalar ile ilgili sitemizde yayınlanan “Beton Parke Çalışmaları Devam Ediyor”  adlı haberde, gelen yorumlara doÄŸru verdiÄŸim cevap ÅŸuydu: “Övmesini bildiÄŸimiz gibi, yermesini de çok iyi biliriz.” Bu yorum tarafsızlığımızın en açık göstergesidir. Yerel seçimler üzerinden geçen 1 yıllık süre zarfında beldenin kalkınmasına yönelik önemli bir çalışmanın olmadığı herkesçe malumdur.

Geçen yaz aylarının başlarında herkesin hatırlayacağı gibi belediye toplu taşıma aracının işlerliğinin geçici olarak durdurlması ve devamında yaşanan sıkıntıları BELDEMİZİN KANAYAN YARASI ULAŞIM…-SIZLIK adlı konumuzda belirtmiştik. Peki bu sorun bitti mi? Hayır! Ne yazık ki, hala devam etmektedir ve belde sakinleri hergün ulaşım konusunda aynı sıkıntıyı çekmektedir.

Bugün İdare, belde halkının menfaati için her türlü fedakarlıktan kaçınmamalıdır. Dileriz ki, bu durum fazla sürmez ve herşey beldenin yararına olur.

Yazı: Aziz KAPLAN

  1. “Bu Düzen, Düzen DeÄŸildir!” 9 Yorum

  2. Ä°simsiz Kahraman Merhaba ….
    Köyde yaşamla ilgili,İlginç konuları bulmakta
    üstüne yoktur.Bunun;köy sevdası,köyde yaşama arzusu
    gibi duygulardan kaynaklandığı anlaşılmaktadır.Daha
    önce’de sana dilediÄŸim gibi,tez elden muradın olur
    inÅŸaallah.
    Kuzuların otlatılması sırasında bizler senin ve
    çağdaşların kadar şanslı değildik.
    Bizim makarnamız.Kızarmış patatesimiz falan yoktu…
    Haşlanmış bir adet yumurtayı,ekmekle karıştırıp,
    fistanımınızın eteğinde top haline getirirdik ve
    adına CIBIN HO HO dediğimiz bir karışımı bir müddet
    oyun aracı yaptıktan sonra,yemeğe
    baÅŸlardık….sevgiler sana,köyüne,baharına,köyünün
    kuzucuklarına..

    fehmi akyol 18 Nisan 2009

  3. “ovmesini bildigimiz gibi,yermesini de cok iyi biliriz”sozune mukabil diyecek bir laf olmaz burda susma hakkimi kullanacam.bu demek degil sorunlarin halli noktasinsa sknti bitti,yada aman!iste canim soyluyoruzda ne oldu.arkadaslarim,bakiniz fazla abartiyoruz galiba”2010″dunyasinda en basitinden ulasim yoksa medeniyette yok denilen bir seyin kara tren gibi agir ilerleyecegini ve gunumuz dunyasinin cok gerisinde kalacagimiz asikar olan ulasim sorunu bir yerde hala konusuluyor ve sorun oluyorsa ortada cok buyuk sorun var demektir.ulke buyukleri ve akil insanlar herkes tasin altina eli koymali diyorlar. bunu kullanirken buyuk seyleri bahsederek konusurlar bizde diyoruzki bu hangi tas?ne bu tas?tas olsada bir defada koysakta kurtulsak?ortada tas falan yok cunku onlar oyle konusurken zannederlerki herkes anliyor.aslinda onlar birbirini anlarlar baskada kimse anlamaz.simdi bende politik davranip kendi kendimimi anlayayim.hayir oyle yapmayacam.bu tasin altina elini yerel yonetim koyacak.iki yarim otobusle belirlenen saatlerle midyat-sogutlu seferleri yapilacak git-gel bakin cok basit degilmi?abartmaya ne gerek var?
    asagi kisimlara baktim gulme icon u varmi diye yokmus yazinin sonuda kocaman kafali icon secip gulecektim.cunku gerecekten cok basit bir olay.

    ibrahim pala 3 Mart 2010

  4. seçimden sonra köye gelmedim. ne yapıldığını/ yapılmadığını da bilmiyorum ama bizde bu millet olduktan sonra bu köye seçime 1 sene kala ya görür ya görmez. nedeni herkesçe malum, herkes biliyor. problem yaÅŸamayalım diye (site müdavimleri olarak) alanen açıklamayı sadece bu kadar yapıyorum. milletimiz neredeyse her yıl seçim olsun diye dua edenler bile oluyor. siz olsanız nasıl yapardınız köye yatırımı. KÖY ÖNEMLÄ° DEĞİLKÄ° ÖNEMLÄ° OLAN ÅžAHISLARIN MENFAATÄ°… zihniyetini yenemediÄŸimiz sürece maalesef yatırım matırım yapılamaz…

    tt_orhan 3 Mart 2010

  5. Sn.Aziz KAPLAN,benim gibi kasabanın dışında yaÅŸayan kimselerin bu gibi yzılara yorum yapması çok zor.Birileri çıkar ve ,,”KARDEŞİM UZAKTAN GAZEL OKUMA”diyebilir..ÇÜNKÃœ,kasabada yaÅŸamadığım için vergimi oturduÄŸum yere veriyorum.yani maddi katkım pek yok….ancak,bulunduÄŸum yerde köylüme köyümün yöneticilerinden daha çok hizmet veriyorum ama o da köyümün dışında….sonuç olarak fikrimi söylemem gerekirse,sizin kasaba için istediÄŸiniz pahalı hizmetlerin yapılması uzun zaman alabilir ?? bu bir bütçe ve para meselesi bütçeniz zayıfsa hizmet veremezsiniz.Kasabadan ÅŸehre ulaşım için araç gerek.Araçın hareketi için yakıt gerek.bunların temini için para gerek paranız yoksa neyle yapacaksınız.Belediyemizin imkanları buna elverdiÄŸinde yapacaklarından emin olabilirsiniz…

    fehmi Akyol 4 Mart 2010

  6. Aziz’im senin zaten yanlı bir haber ve yazı yayınlayacağını aklımın ucuncan bile geçirmem.Yazına gelirsek demek ki bir sorun var ve bu ne övme ne de yerme beldemizin güzelleÅŸmesi ve geliÅŸmesi için içinden gelen duyguların dışa vurulmasıdır.

    yosuncan1

    yosuncan1 4 Mart 2010

  7. Aziz beyin köyde olması nedeniyle bu gibi konuları gündeme taşıması,yazı(güncelleme) olmasından öte önemli bir sorunu uygun üsluple ifade etti.destekliyorum.
    Gelgelelim çözüme; Herşeyi belediyeden beklememek lazım.Tahminimce köyün dolmuşu veya dolmuşları var.Bir araya gelsinler.belediye ile konuşsunlar.Tüm şehirlerde olduğu gibi HALK OTOBÜSÜ adı altında belli saatlerde çalışsınlar.Belediye otobüs alacak parası olmasa en az bunlara destek versin.Vatandaş ta hareket saatlerini bileceği için sorun kalmaz.isteyen estele gider ekmeğini alır.oldu bitti.

    isimsiz kahraman 6 Mart 2010

  8. Allah’a şükür beldede otobüs var. Belediyenin veya deÄŸil ama var sonuçta. Haliyle varken neden çalıştırılmadığı konusunda bilgi sahibi deÄŸiliz. Sorun yakıt sorunu mu? Bedava çalışmıyor ki parasını çıkaramasın. Kısa sürede sorunun giderilmesini ümit ediyorum.

    Admin 6 Mart 2010

  9. belde yönetimi için söylenecek tek laf var.BAŞARISIZ.3 dönemdir belde başkanlığı yapmış bir başkan 5 dönemdir yönetimde bulunan vasıfsız idareciler ve hep geride kalan güzelim memleketim.

    ÅžEYHMUS BORA 18 Mart 2010

  10. belde yönetimini ben de beğenmiyorum çalışmıyorlar ki bakalım nereye kadar sürecek hem belediye hem de millet haklı bu konuda belediye başkanı bütün parayı seçimde dağıtmışım zaten artık hizmete gerek yok diyor halkın bir kısmı para aldı bir kısmı da para almayınca olacağı bu herhalde oylar parayla satılıyorsa ne otobüs olur ne hizmet ama çevre köylerde ikisi var hem para var hem de hizmet var yoksa köyümüze biraz bakım yapılsa bizim köy güzel olur ama bu gidişle zor köyüme selam

    HEMMED 22 Mart 2010

Yorum yapmak için giriş yapınız.