Midyat’tan Terör Örgütü YandaÅŸlarına Tepki

17 Aralık 2009 – 02:01

Terör örgütü yandaşlarının son günlerde şiddeti tırmandırıp karşı şiddet oluşturarak olağanüstü hale zemin hazırlama planlarına ilçemizden de tepki geldi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi Avukat Mehmet Çetin, bölgede son günlerde yaşanan nümayiş hareketlerini tasvip etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Çetin, “Bölgemizde bir zamanlar OHAL Bölge ValiliÄŸi haberlerine kulaklarımız alışmıştı. Bölgedeki illerden aÅŸama aÅŸama kaldırılan OHAL durumu, bölge insanında bir devrim olarak algılanmış ve büyük bir memnuniyet yaÅŸatmıştı. OHAL’i bölgede yaÅŸayan hiç kimsenin tekrar olaÄŸanüstü hal durumunu özlediÄŸini söylemek mümkün deÄŸil. Ancak son günlerde yaÅŸanan olaylarda sanki birileri OHAL’in gelmesini isteyenlerin ekmeÄŸine yaÄŸ sürülmektedir. Buna kesinlikle karşıyız.” diye konuÅŸtu.

24 yıldır Üçköy köyünün muhtarı ve 2’si Yezidi 11 köyün oluÅŸturduÄŸu Nusaybin Kilise Manastır Koruma DerneÄŸi BaÅŸkanı Maravgi Çınar ise OHAL ile ilgili, “O günleri bir daha yaÅŸamak istemiyoruz. O günlerde yollar erkenden kapanırdı, ÅŸimdi ise bölgede huzur var. Git gide daha güzel oluyor ve daha da ilerleyen bir Türkiye istiyoruz. Bir insanın derdi varsa sokaÄŸa dökülerek deÄŸil gitsin masada çözsün.” dedi.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası BaÅŸkanı Yusuf DemirdaÄŸ da “Son günlerde ÅŸiddeti tırmandırıp olaÄŸanüstü hale zemin hazırlama çabası içinde olanlar emellerine ulaÅŸamayacaktır. Biz kesinlikle o günleri bir daha yaÅŸamak istemiyoruz. Biz demokratik açılımdan yanayız ve Milli KardeÅŸlik projesinin sonuna kadara destekçisiyiz.” ifadesini kullandı.

KAYNAK: Midyatgazete.com

  1. “Midyat’tan Terör Örgütü YandaÅŸlarına Tepki” 2 Yorum

  2. Evet midyatta herkes kardeşçe geçinir, bu kaç asırdır süre gelen bir kültür, darısı diğer illerimize, midyatı bozamazlar, bazı mevki yada meslekteki abilerimiz asıl mesleklerini icra etseler sorunda kalmaz zaten,bunun açılımını size bırakıyor, midyatlı tüm sağduyulu hemşehrilerime saygılarımla.

    mustafa GÖZ 17 Aralık 2009

  3. Sağduyu her zaman için gereklidir,

    yosuncan1 17 Aralık 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.