Kardeş İçin Bir Umut…

08 Ağustos 2009 – 16:05

Midyat’a bağlı Söğütlü beldesinde yaşayan Süleyman Beyaztoprak kardeşi İskan Beyaztoprak’ın 1996 yılında 6 Nisanda bağ budamaya gittiği bir günde ortadan kayboldu. Çalmadık kapı bırakmayan Süleyman Beyaztorak’a Ergenekon davası umut oldu.

Oldukça güvenilir bir bölgede olduğu halde, ortadan kaybolduğu gün ilginç olayların yaşandığını ifade eden Süleyman Beyaztoprak “ olayın vuku bulduğu saatlerde hiçbir zaman Söğütlü girişinde kimlik kontrolü yapılmayan bir yerde o saatlerde kimlik kontrolü yapılıyor.”  Bağ budamaya giden İskan Beyaztoprak, beldeye yakın bir mesafede ve dağın bir yanında Şenköy Jandarma Karakolu diğer yamacında ise ana caddenin olması ile örnekliyor. 

Beyaztoprak kayıp kardeşini eli açık, cesur ve mert biri olduğunu belirterek, Söğütlü halkı tarafından sevildiğini dile getirdi.

 

Kaçırılmasını anlatan Süleyman Beyaztoprak “ havaların kararması üzerine gelmeyince bizde endişelendik. Geldik kimseyi görmedik ve dediğim gibi Söğütlü girişinde, karayollarında giriş çıkışlar kontrolü yapılıyordu. Olayın vuku bulduğu saatlerde tahminlere göre. Şenköy karakol komutanlığı önünde de güvenlik kontrolü yapılıyor. Bu nedenle Terör işi olmadığı kuvvetle düşünmekteyiz.” Olduğunu ifade etti.

 

Beyaztoprak, “ ilçe jandarma bölük komutanlığına haber verdim, haber verdiğimde bir heyecan,  bir panik olmadı ‘ büyütme gelecek dediler’. Ertesi gün İlçe Jandarma Komutanlığına, Cumhuriyet Savcılığına, Mardin Alay Komutanlığına ve Diyarbakır Bölge Olağan Üstü Hal Valiliğine dilekçe verdim ve dilekçemde hepsini aynı şekilde yazmıştım Terör işi olmadığı kuvvetle düşünmekteyim demiştim. Ertesi gün sabah bağın budandığı yerlerde birkaç bağ asması budandığını gördük. Orda herhangi bir boğuşma veyahut bir çekişme durumu görülmedi, sadece birkaç farklı ayak izleri görüldü” şeklinde konuştu.

 

Kardeşini bulmak için ısrarla arayan Beyaztoprak olayın ört pas edilmeye çalışıldığını ve Ergenekon Davasının umut olduğunu dile getirdi.

 

KAYNAK: MİDYAT GÜNCEL

  1. “Kardeş İçin Bir Umut…” Yorumsuz

  2. Bence İbrahim bey’in taş evleri hakkındaki tespitleri doğrudur.Modern evlere karşı değilim,ama geleceğimiz için taş evleri daha değerlidir.Çünkü onlar kültürümüzün baş tacıdır.Teşekkürler ,İbrahim bey.

    isimsiz kahraman 2 Mart 2009

  3. değindiğiniz bütün konularda haklısınız

    MARDİNLİ 3 Mart 2009

  4. ya yazılar istiyoruz.ilgimizi çekecek bişiler

    MARDİNLİ 3 Mart 2009

  5. MARDİNLİ .kardeş,!.yazılar istiyorsan hangi konuda yazmamız gerektiğini de söyle,ne istiyorsun,neyi merak ediyorsun,hangi sülalenin neyini merak ediyorsun söyleki o konuda yazalım.

    Sevgili İBRAHİM PALA nın taş evlerine gelince, birgün ömrüm yeterse !yeterli param da olursa !kinderipte kesme taştan eski evlerimiz gibi bir ev yapmak istiyorum.İBRAHİM VE İSİMSİZ KAHRAMANIN ESKİ KİNDERİPİ KORUMA KONUSUNDAKİ DUYARLILIKLARINA KATKI OLSUN DİYE………SEVGİLER

    fehmi akyol 4 Mart 2009

  6. ibarahim beye katılıyorum kendisine bu konuya değindiği için çok teşekkür ederim değerli kültürümüz mirasımız olan bu evlere sahip çıkalımm..
    Arkadaşlarım bana “MARDİN in neyi meşhur” diye sorduklarında ben onlara “Taştan evleriyle Meşhurdur diyorumm bu evlerin çok güzel görüntüsü var diyorumm…” Kültürümüze sahip çıkalım teşekkür edrim

    hud£ 4 Mart 2009

Yorumlar şu anda kapalı.