Yarın 23 Nisan…

22 Nisan 2009 – 18:47

23nisan.jpg

 

Yarın 23 Nisan…

Tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutlar, mutluluk dolu yarınlar dilerim.

Sizlere sadece beldemizde dünden bugüne 23 Nisan etkinlikleri hakkında kısa hatırlatmada bulunmak istiyorum.

Söğütlü Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Sayın Davut KAPLAN’ın günler önce duyurusunu yaptığı Farklı etkinliklerin heyecanını günler önce yaşadık. Etkinliklere devlet erkanının ve basının davet edilmesi, beldemizin tanıtımı için çok önemli bir fırsat doğmuştur. Etkinliklerin açık havada kutlanacak olması, yine beldemizin eksikliklerini yetkililere hissettirecektir. Bu fırsatı kaçırmayalım. Büyük küçük herkesin etkinliklere katılmasını ve destek vermesini bekliyoruz.

Eskiden resmi bayramlarda sınıf ve okul süslemelerini öğrenciler kısıtlı imkanlarıyla karşılardı. Bayramın heyecanını köylülere hissettirmek için sıra halinde öğrenciler köyün etrafında birkaç tur attıktan sonra meydan dediğimiz alanda toplanırdı. Okul Müdürünün kısa konuşmasından sonra öğrencilerin okuduğu duygulu şiirler, dakikalarca alkışlanırdı. 40 yaş ve üzeri olan herkesin hatırlayacağı Hasan ve Abdulhamit Pekşen’in tiyatro gösterileri hala hafızalarda canlılığını koruyor. Çuvalla zıplama, içinde metal para atılan yoğurdu yeme, ipe asılı elmayı dişle yakalama,koşu, ağızda kaşıkla yumurta taşıma “o sırada bazılarının yumurtayı yapıştırıcı ile yapıştırma hileleri” ip çekme yarışmaları izleyicilere keyifli anlar yaşatırdı.

Yarınki bayramın da izleyicilere keyifli  anlar yaşatması dileğiyle…

  1. “Yarın 23 Nisan…” 2 Yorum

  2. bu yazıyı okuyunca bir an kendimi o günlerde hissettim. teşekkürler

    Admin 23 Nisan 2009

  3. ARKADAŞLAR: ÇOK ESKİDEN 45-50 YIL ÖNCE,23 nisan Bayramında,bu bayramın bir bahar bayramı şenliklerinin de yaşandığı etkinlik olarak kutlandığını hatırlıyorum.o tarihlerde Resmi törenlerin yapılmasından sonra,her öğrenci,imkanlar ölçüsünde evinden getirdiği ET-TAVUK-BULGUR-YAĞ-EKMEK gibi yiyeceklerle, MATBAH ASLAN adını verdiğimiz yere topluca gidilirdi.Otarihlerde,eskiler bilir.MERHUM ALO INNIMIŞ,ın ahçılığında etler pilavlar pişirilir.SIFA dediğimiz KAYA DÜZLÜKLERİNİN üzerine sofralar kurulur ve topluca yenen yemeklerden sonra,şenlikler,akşama kadar oynanan oyunlarla devam ederdi.Bu yıl DAVUT KARDEŞİMİZİN başlattığı bayram kutlama etkinliklerine gece de devam edilmesi,basın ve bürokratların bu etkinliğe davet edilmesi çok anlamlı ve güzel olmuştur.Kutlu olsun……..

    fehmi akyol 7 Mayıs 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.