Duyarlılığa çağrı!!!

27 Åžubat 2009 – 18:44

        Son günlerde beldemizde çok iğrenç ve insanlık dışı bir takım manzaralarla karşılaşıyoruz. Merkepler kışın sokağa bırakılıyor. çok soğuk ve dondurucu havaya rağmen, merkeplerin (eşek) dışarı atılması  insanlığa sığmaz.
       Yazın eşekler toplanıyor. Kışın ise sokağa bırakılıyor. Çünkü yaz mevsiminde onlardan yararlanıyorlar. Kışın onlardan yararlanamadıkları için  dışarı bırakılıyorlar. Çünkü onlara yem vermek hesaplarına gelmiyor. O dondurucu havada hayvanları salanlar dışarıda kalabilirler mi? Hangi vicdanla hayvanları ölüme terk ediyorlar. Bu insanlığa sığar mı? Onlara biraz yem verirseniz sizden ne eksilecek? Belediyeye çağrım; bu hayvanların toplattırılmasıdır. Daha sonra sahipleri ortaya çıktığı zaman onlara para cezası vermek veya bu hayvanları onlara geri vermemektir. 
        Hayvanlarımıza karşı görevlerimiz olduğu gibi aynı zamanda onları korumalıyız. Onlarda bizim gibi acı çekerler. Biraz empatik olalım. Kışın yağmur ve kar altında merkeplerin sokağa atılması bizi derinden etkilemelidir. Benim anlayamadığım nokta bunların sahipleri hangi vicdanla onları yağmur altında bırakıyorlar.
         Bunu yapan kişilere birkaç soru sormak istiyorum. Yağmur altında kalırsanız  ne hissedersiniz? Dondurucu bir havada dışarıda kalırsanız  haliniz nasıl  olur. Birisi size ihtiyacı olduğu zaman iyi davranırsa, menfaati bittikten sonra size yüz çevirirse nasıl bir duyguya kapılırsınız? Bu soruları vicdanınızın sesini dinleyerek ve mantıklı bir şekilde cevaplandırın.

 

Yazıyı gönderen: Duyarlı bir vatandaş

  1. “Duyarlılığa çaÄŸrı!!!” 9 Yorum

  2. Alçak gönüllülük,insanın doğumla kazandığı asil bir duygudur.Sonradan kazanılmaz.Yaptığın her işte başaracaksın.Buna inan Sevgiler sunarım.

    fehmi akyol 11 Ocak 2009

  3. çok güzel bir konuya değindiniz
    teşekkürler fehmi amca

    Admin 12 Ocak 2009

  4. arkadaşı destekliyorum.aynı duyarlılığı tüm köylülerimizden bekliyorum.
    teÅŸekkürler vatandaÅŸ…

    isimsiz kahraman 27 Åžubat 2009

  5. son derece duyarli bir cagridir.boylesi duyar insanlarimizin olmasi cok sevindiricidr.son kisimdaki sorularu herkes kendine sorsa butur cag disi ve insani olmayan davranislar olmayacakti ama.herkesin bu insani cagriya destek vermesini diliyorum.

    ibrahim pala 27 Åžubat 2009

  6. Bu savunmasız hayvanları kışın sokağa bırakıp ilkbahardan sonra bu hayvanları sahiplenen kişiler hangi yüzle insanları arasına çıkabiliyorlar.
    Ama beni hep sevindiren bir durum olmuştur:İYİ Kİ BU İŞİN ÖBÜR TARAFI DA VAR.

    yosuncan1 27 Åžubat 2009

  7. KÖYÜMDE,BÖYLE BİR ŞEYİN VAR OLDUĞUNA İNANMIYORUM.
    ALLAH’ın(cc)yarattığı hayvanlara merhamet göstermeyende,insan sevgisi de olmaz.Sevgiden yoksun birinin topluma faydası da olmaz..ALLAHI SEVEN MERHAMETLÄ° OLANDIR.
    Bu konuda gösterdiÄŸin duyarlık için teÅŸekkürler Ä°SÄ°MSÄ°Z KAHRAMAN……

    fehmi akyol 27 Åžubat 2009

  8. BU ÅžEKÄ°LDE DAVRANANLARI VÄ°CDANLARIYLA BAÅž BAÅžA BIRAKIYORUM. HAYVANLARIN DA HAKKI VAR. BUNUN HESABINI VERECEKSÄ°NÄ°Z.

    VEYSİ YEŞİLYURT 1 Mart 2009

  9. Her vatandaşın görüp ama dillendirmediği büyük sorunlardan ve insanlık ayıplarından biri.duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz.

    DAVUT YEŞİLYURT 3 Mart 2009

  10. duyarlı vatandaÅŸ,tam da düşündüğüm ÅŸeyleri yazmışsın,duyarlılığın için teÅŸekkürler.o hayvanları her gördüğümde içim parçalanıyor.bu olay her tekrar ettiÄŸinde de onlardan faydalanan insanları ALLAH’a havale ediyorum.umarım çaÄŸrınıza bütün insanlar kulak verir de bu zavallı hayvanlara uygulanan ÅŸiddet de biraz olsun dindirilir.ben buna da deÄŸineyim.geçen gün arkadaÅŸlarım köylü bi adamdan bahsediyolardı.bu ÅŸahısın ÅŸiddetine daynamayan hayvancağız feci bi ÅŸekilde can vermiÅŸ.aradan fazla bi süre geçmemiÅŸ ki adam ölüm döşeÄŸine düşmüş.bir kadın onu rüyasında görmüş.gördükleri gerçekten çok ilginç.öldürdüğü eÅŸek adamı dövüyomuÅŸ.yaa ilahi adalet her zaman yerini bulur.

    filiz 4 Mart 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.