Yabancının Dilinden [“Beldemizi Anlatan Yazı” Yarışması Ä°kincisi]

21 Ocak 2009 – 20:28

Midyat’ın en güzel beldesi diyorlar. Bence de öyle. Hemen giriÅŸte beni karşılayan, gözümün alabildiÄŸince uzanan zarif akasya aÄŸaçlarıydı. Köyün güzelliÄŸi kadar insanı da güzel. Çocukların bakışı içimi ısıtıyordu.

Köyün içine doğru gelirken tatlı bir gürültü işittim. Burası büyük bir caminin önündeki geniş bir alandı. İnsanların burda toplanmış olduklarından, buranın meydan olduğunu anlıyordum. Tahminlerimde yanılmadım. Sohbet ettiğim kişi de bana buranın köyün can damarı olduğunu söyledi.

Köyün insanı gerçekten sıcak. Sohbet arasında hiç gecikmeden davet ediyor beni evine. Tereddüt etmeden kabul ediyorum. MisafirperverliÄŸi “Anadolu” kültüründen geldiÄŸi belli. Hizmette kusur yok, ev halkı çok saygılı…

Ev sahibinden köy hakkında bilgi istiyorum, baÅŸlıyor anlatmaya. Eskiden köy bu kadar güzel deÄŸilmiÅŸ. Eski evler, giyim ÅŸekli, büyük su kuyularından getirilen su, ulaşımın hayvanlarla saÄŸlanışı, aydınlanmanın gaz lambasıyla olması… DediÄŸine göre hepsini saÄŸlamak çileymiÅŸ. Nihayetinde köye yol, su, elektrik gelmiÅŸ. Köy, bu sorunlardan kurtulmuÅŸ, tabi geliÅŸmeye de devam etmiÅŸ. Köyünü ÅŸimdi bütün dünyaya deÄŸiÅŸmiyor; köyünden ayrılır ayrılmaz hemen özlüyormuÅŸ.

Åžimdi Küçük Paris” diyorlar. Haksız da deÄŸiller. Söğütlü çok güzel…

Yazı: Filiz ATİLLE (Söğütlü Ç.P.L.)

  1. “Yabancının Dilinden [“Beldemizi Anlatan Yazı” Yarışması Ä°kincisi]” 14 Yorum

  2. Tebrik ederim.

    isimsiz kahraman 21 Ocak 2009

  3. Beldemizi anlatan yazı yarışmasında ilk üçe giren Songül AKBULUT, Filiz ATÄ°LLE ve Zeynep ALGÃœL’ü tebrik eder,yarışmaya göstermiÅŸ oldukları duyarlılık ve medeni cesaretlerinden dolayı kutlarım.
    Site de yazılarınızın devamını dilerim.Saygılar

    Adnan ÅžAHÄ°N 21 Ocak 2009

  4. Yazılarınız çok güzel tebrikler..

    sahinmehmet 21 Ocak 2009

  5. Değişik bir kompozisyon çalışması olmuş.Beldemizi tanıdığımız ve tanıttığımız müddetçe daha da güzelleşir.

    yosuncan1 21 Ocak 2009

  6. güzel bir çalışma başarılarının devamını dilerim.

    VEYSİ YEŞİLYURT 21 Ocak 2009

  7. güzel bir yazı beldemizin güzelliklerine ve insanlarımızın sıcaklığından da bahedilmiş. tebrik ediyorum. başarılarının devamını diliyorum.

    orhan ÅŸahin 22 Ocak 2009

  8. bence biriciliğe layık bi yazı.dostumla gurur duyuyorum.canım benim tebrik ederim.muhteşemsin

    bahar 22 Ocak 2009

  9. KÜÇÜK ATÄ°LLE,sana mersin”den kocaman bir aferin senin yazında,hiç deÄŸilse,üç ana öge var.Sen benim birincimsin.Sevgiler.

    fehmi akyol 22 Ocak 2009

  10. Düşünce tarzı güzel olmuş. Arkadaşımız yazma yeteneğini kanıtlamıştır. Kendisine başarılar dilerim.

    Admin 22 Ocak 2009

  11. arkadaşlar değerlendirmeyi edebiyat öğretmenleri yaptı. kesinlikle öğrenciler arasında ayırım yapılmamıştır. edebiyat öğretmenlerimiz bu sıralamayı objektif bir şekilde yaptılar.

    VEYSİ YEŞİLYURT 22 Ocak 2009

  12. Sevgili YeÅŸilyurt,Yorum yapmak okuyucunun en doÄŸal hakki ve tabii görevidir.YORUMSUZ yazı havanda su dövmeye benzer.Öğretmenlere gelince,eleÅŸtirimiz onların sıralama anlayışına deÄŸil,öğrencilerimizin çok proÄŸramlı lisede,eÄŸitim ve öğretimde bulunduÄŸu seviyeyedir..Çocuklarımızı eÄŸiten,eÄŸitim kurumuna, öğretmenine,ailesine,topluma,arkadaÅŸ çevresine,bu konuda görevli olması gereken herkesedir.”Sıralamayı gelin siz yapın ÅŸeklindeki tepkinizi” bir aÄŸabeyiniz olarak anlayamadım.Sana olan sevgimde azalma olduÄŸunu düşünme.!Selamlar

    fehmi akyol 23 Ocak 2009

  13. Lütfen tartışma kesilsin. Aksi halde konu yorumlara kapatılacak.

    Admin 23 Ocak 2009

  14. fehmi amca. sizin yorumlarınız bize yol gösteriyor. o tepkim kesinlikle size karşı değil. çünkü siz bilinçli ve yerinde eleştiri yapıyorsunuz. hiçbir zaman yorumlarınıza alınmadım. saygılarımla.

    VEYSİ YEŞİLYURT 23 Ocak 2009

  15. Çok değerli ADMİN kardeşim,Bu sitenin varlığı, köyümüzden çok uzakta olan bizlere,köyümüz ve köylümüzle bir anlamda hasret giderme aracı olmuştur. Öncelikle size ve arkadaşlarınıza bu siteyi oluşturduğunuz için minnet ve teşekkür borçluyuz. zaman zaman naçizane köyümüzle ilgili hatırda kalan yazılar yazmak ve yazılanı yorumlamak suretiylede siteye katkı sunmaktayız.Bizler,yazı va yorumuna yorumla katıldığımız kimselere,yaşımız eğitim düzeyimiz ve yılların verdiği deneyimle,hitap şeklimizi iyi ayarlamak durumunda olduğumuzun bilincindeyiz.Bunu en iyi şekilde uygulayacağımızdan kimsenin endişesi olmamalıdır.Yazılarımızı ve Sitemizi Yönetenlerde kardeşlerimizdir.Onların hitap şekli ve davranışlarını da bir abileri bir amcaları olarak yorumlamayı isterim.YEŞİLYUR ve diğerlerinin yorumlarıma gösterdikleri reaksyon,onlara vermeye çalıştığımın bilincinide olduklarını göstermektedir. Medeni insanların anlayacağı türden tartışma olmadan yazı ve yorum olmaz,Amcanı anladığını umuyor gözlerinden öpüyorum.

    fehmi akyol 24 Ocak 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.