‘Mardin Müziği’ Ziyafeti

04 Mart 2011 – 17:41

Ezgi Müzikten Mardin’in Müziği Ve Tanıtımına Bir Katkı Daha…

Ezgi Müzik, Mardin Mahalli Müziğini Yaşatma Çabalarına Bir Yenisini Daha Ekledi “Mardin Geceleri Topluluğu” The Folk Songs Of Mardin adlı 2 CD’lik çalışmaları piyasaya çıktı. 1860 – 1960 yılları arasında icra edilmiş ama daha sonra, hiç söylenmeyen şarkılardan oluşan bu albümde toplam 20 şarkı ve 2 uzun hava yer alıyor. Aralarında Süryani halk türküsü olan “Iskaba” ve “Mırcenê” gibi Mardin Mahalli Müziğinin unutulmuş eserlerinin yer aldığı albüm Mardin müziğine gönül vermiş vatandaşların beğenisine sunuldu. Albümün piyasaya çıkması için büyük uğraşlar veren Ezgi Müzik sahibi ve ses sanatçısı Hasan Çuha; Mardin Müziğine yeniden hayat verdiklerini belirtti. Çuha büyük emekler sonucunda Mardin’e kazandırılan ve Mardin’in tanıtımına katkı sağlayan müzisyenlere sahip çıkılması gerektiğini, çok büyük bir kültürün sahipsiz kalması halinde yok olacağını kaydetti. Çuha sözlerine şöyle devam etti; 1860 ile 1960’lı yılları arasından derlediğim bu şarkılar icracılarının ölümünden sonra günümüze kadar icra edilmemiş ve unutulmaya terk edilmişti….”

Sesleriyle katkıda bulunan sanatçı dostlarım:

Mehmet ANATÇA, Halil CANGİ, YASİR (KAPLAN)
Aydın UÇAROĞLU, Selahattin CİCİM
Konuk Sanatçılar: SELİMHAN, Mahmut MARDİNLİ
İsmail ASLAN, Ruhi BİRKALIR, Burhan AKDENİZ
Hemmet ABATA (Mehmet AKBULUT)

Hasan Çuha; “Maddi manevi büyük emekler harcanarak yapılan bu çalışmaların bir anlam kazanabilmesi için korsan kayıtlara rağbet edilmemesini, gelecekte müziksiz kalmamak için; emeğe saygı korsana hayır diyoruz.” dedi. Çuha, ayrıca korsan kayıtlara karşı ciddi bir çalışma içinde olduklarını, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumların da bu konunun sıkı takipçisi olduklarını sözlerine ekledi.

Biz de Kinderip.Net olarak kendilerine tebriklerimizi iletir, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

ALBÜM İLE İLGİLİ RESİMLER AŞAĞIDA BULUNMAKTADIR.

  1. “‘Mardin Müziği’ Ziyafeti” 1 Yorum

  2. slm.mardin geceleri topluluğu olarak yaptığımız bu çalışmanın medyada da yerini alması bizi mutlu eder.
    cd ve kasetmizi temin etmek isteyen halkımız için :
    Mardin Geceleri Topluluğu / Mardin`e Gel Mardin`e Satış noktası : EsenShop – Müzik ve Film Dünyasıwww.esenshop.com -Mardin Ezgi Müzik Market – Umut Müzik Unkapanı İst.Mardin SabancıMüzesi- Ardoba Konakları-Mahzen Cafe Mardin den tamin edebilirler.
    Saygılarımla.Hasan ÇUHA

    Hasan ÇUHA 7 Mart 2011

Yorum yapmak için giriş yapınız.