Üniversite Sınavları Artık Midyat’ta…

26 Şubat 2011 – 01:28

Mardin Artuklu Üniversite’nin YGS ve LYS sınavlarının Midyat’ta yapılması yönünde yaptığı girişimler sonuç verdi.
Müjde niteliğindeki bu değişiklikle YGS ve LYS gibi çok önemli bir sınavın artık Midyat’ta yapılacak olmas her çevreden insanı sevindirdi.

Öğrencilerin yıllardır sürdürdüğü talepleri dikkate alan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, konuyu ÖSYM Başkanlığına ileterek, Midyat’ta da sınavın yapılması talebinde bulundu.

Konuyu ele alan ve inceleyen heyet, talebi yerinde görerek bu yıl yapılacak YGS ve LYS sınavı dâhil, bundan böyle bütün sınavların Midyat’ta da yapılması kararına vardı ve durumu Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne iletti.

Midyat Meslek Yüksek Okul Müdürü Mesut Eriker, Midyat’ta yapılacak YGS ve LYS sınavlarına 4 bin öğrencinin katılacağını belirtti.

İlçede sevinç ve heyecan yaratan uygulamanın sınava hazırlanan adayların motivasyonunu arttırması dileğinde bulunan Eriker, “Bu karar oldukça iyi oldu. Bu sınavların Midyat’ta yapılması bölge insanı için büyük bir kazanımdır” diye konuştu.

Yaşanan gelişmeyi memnuniyet verici bulduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Deniz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “İlçemiz üniversite sınavını yapabilecek kapasiteye sahip bir kenttir. Sınavların yapılabilmesi için aranan derslik sayısı ve fiziki mekânlarımız elverişlidir. Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemizde üniversite adaylarının yaşadığı sıkıntılar göz ardı edilemezdi. Bu bakımdan yıllardır yaşanan bu olumsuzluk, yapılan çalışmalar neticesinde sona ermiştir. Sınavların ilçemizde yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Öğrenciler, daha önce bu sınavlara girmek için bir gün önceden çevre illere giderek orada konaklamak zorunda olduklarını, yolculuk ve konaklamadan dolayı büyük sıkıntılar ve masraflarla karşılaştıklarını, sınavın Midyat’a alınmasıyla rahat bir ortamda sınava girmekten çok memnun olduklarını ifade ettiler.

KAYNAK

Yorum yapmak için giriş yapınız.