Midyat İl Olacak mı ?

06 Ocak 2011 – 00:48

İl olma hayali kuran 34 ilçenin arasında yer alan Midyat dikkat çekiyor.

Yüksekova ile Cizre’nin hükümet tarafından il yapılacağına iliÅŸkin haberler uzun süredir il olmayı bekleyen ilçelerin kulis faaliyetlerini hızlandırdı. Ä°l olma hayali kuran 34 ilçeden 4’ünün aynı ilden olması dikkat çekiyor.

Behçet Güngör’ün haberi Hükümetin son dönemde terör merkezli sokak eylemlerinin en çok yaÅŸandığı Yüksekova ve Cizre’yi il yapma planı uzun süredir il statüsü isteyen ilçeleri de harekete geçirdi.

İl olmayı bekleyen ilçelerin bağlı olduğu illerin milletvekilleri, bu konuda bir yalanlama olmadığı için eğer böyle bir çalışma varsa kendi ilçelerinin de buna dahil edilmesini talep ediyor. Bu ilçelerin milletvekilleri son iki gündür AK Parti Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlıkta kulis faaliyetleri yürütüyorlar.

BİZİM İLÇEYİ MUTLAKA DAHİL EDİN
 Bu milletvekilleri, sadece Yüksekova ile Cizre’nin il olmasının yıllardır il olmayı bekleyen ilçelerde büyük tepkiye neden olacağını ifade ediyorlar. Haziran 2011’de seçim olduÄŸunu hatırlatan milletvekilleri, bu tepkilerin sandığa tepki oyu olarak yansıyacağını belirtiyorlar.

Milletvekilleri ayrıca sokak gösterilerinin çok yapıldığı ilçelerin il yapılmasının bu tür eylemlere ödül vermek anlamına geleceğini de vurguluyor. Sözkonusu vekiller kendi ilçelerinin neden il olması gerektiği ile ilgili raporlar da hazırlayarak parti yönetimi vasıtasıyla Başbakana iletiyor.

34 İLÇE İL OLMAYI BEKLİYOR
 İl olmayı bekleyen tam 34 ilçe bulunuyor. Hükümet, kısa vadede ve hepsini olmasa da uzun vadede bu ilçelerin bir çoğunu il yapmayı düşünüyor.

İşte il olmayı bekleyen 34 ilçe:
Midyat (Mardin), Akhisar (Manisa), Alanya, Manavgat (Antalya), Anamur, Tarsus (Mersin), Bandırma, Edremit (Balıkesir), Beypazarı, Polatlı, Åžereflikoçhisar (Ankara), b (TekirdaÄŸ), Develi (Kayseri), Elbistan (KahramanmaraÅŸ), Erbaa, Niksar, Turhal, Zile (Tokat), ErciÅŸ (Van), EreÄŸli (Konya), EreÄŸli (Zonguldak), Ergani (Diyarbakır), Fethiye (MuÄŸla), Gebze (Kocaeli), Ä°negöl (Bursa), Ä°skenderun (Hatay), Kahta (Adıyaman), Kozan (Adana), Lüleburgaz (Kırklareli), Malazgirt (MuÅŸ), Nazilli (Aydın), Siverek (Åžanlıurfa), SuÅŸehri (Sivas), Åžebinkarahisar (Giresun) Kriterleri 8 ilçe karşılıyor Akdeniz Ãœniversitesi Alanya Ä°ÅŸletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ä°brahim Güngör yaptığı araÅŸtırmaya göre 8 ilçenin il olmaya uygun olduÄŸunu belirtmiÅŸti. Ä°le olan uzaklık, merkez nüfusu, ilçe nüfusu, yüz ölçümü, baÄŸlanacak belde ve ilçe sayısı, toplam nüfusu, geçici nüfusu ve kiÅŸi başı reel ücret ÅŸeklindeki 8 kritere göre Alanya, Bandırma, Fethiye, ÖdemiÅŸ, Elbistan, Bergama, ErciÅŸ ve EreÄŸli’in il olmaya uygun olduÄŸu tespit edilmiÅŸti.

Milliyet

  1. “Midyat Ä°l Olacak mı ?” 2 Yorum

  2. hepimizin dileği il olması ama şartlara baktığımızda Midyatın il olma ihtimalinin çok düşük olduğunu görürüz bir ilin en az 3-4 tane ilçe olabilecek beldesinin ve konşu şehir merkezlerine uzak olması gerekmektedir .Midyat bu şartları sağlayamıyor.

    yosuncan1 6 Ocak 2011

  3. OTUZ DÖRT Ä°LÇE ARASIDA MÄ°YAT\’IN Ä°L OLMASI KESÄ°NLÄ°KLE ALMANIZ GEREKMEKTEDÄ°R ÅžIRNAK Ä°LE CÄ°ZRE Ä°L OLMADAN ÖNCE MÄ°DYAT İÇİN BÄ°R ÇOK SÖZ ALINMIÅž OLMASI , HER SEÇİMDE EN AZ ÜÇ MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° ÇIKARMASI FAKAT HAKLI OLARAK KENDÄ°LERÄ°NÄ°N ÇIARLARININ SON BULACAÄžI İÇİN ÇOK GÃœZEL Ä°LÇELERDEN BÄ°RÄ° OLAN MÄ°DYATI Ä°L OLMASINI ENGELLEMEKTEDÄ°RLER Ä°LGÄ°LÄ°LERE SESLENÄ°YORUM Ä°NÅžALLAH BU MSN\’YETKÄ°LÄ°LER ULAÅžIR VE MSN\’MÄ° OKURLAR GÃœZELLÄ°K YÖNÃœNDEN DESNENÄ°Z ÇOK GÃœZEL BÃœYÃœKLÃœK AÇISINDA DESENÄ°Z ÇOK BÃœYÃœK UZAKLIK AÇISINDAN Ä°SE MESAFESÄ° UYGUNDUR O HALDE Ä°LGÄ°LENEN BÃœROKRATLARIMIZ NEYÄ° BEKLÄ°YORLAR BURADAN SAYIN VEKÄ°LLERÄ°ME SESLENÄ°YORUM SAYGILAR SUARIM Ä°NÅžALLAH BÄ°ZÄ°DE BU 34 Ä°LÇENÄ°N İÇNE KATARSNIZ

    Abdüsselam BÜYÜKTAŞ 23 Şubat 2011

Yorum yapmak için giriş yapınız.