Okullar Açıldı…

21 Eylül 2010 – 06:06

Daha dün annemizin kollarında yaşarken,
Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken…

Uzun bir tatilin ardından 2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk zilleri çaldı. Beldemizde onlarca çocuk “bugünün minicikleri, yarının büyükleri”; okuma yazma öğrenmeye, yeni bir hayatla tanışmaya ilk adım atmış oldular. Bir o kadarı da yeni bir sınıf, yeni bir öğretmen veya yeni bir okulla tanıştı veya tanışacak ve en önemlisi de hepimizin bir yaş büyüdüğümüzün farkına varmış olmamız…

Zamanımızda ilköğretim haftası, okulun öğrenciler tarafından boyanması ve temizlenmesi ile başlardı. Bu nedenle birçok öğrenci okulların açıldığı ilk hafta okula gitmiyordu. Kitapların ikinci elden temin edilmesi ve bir çok ihtiyacın karşılanamaması üzüntüsünün yanında ilk öğretmenin beşinci sınıf öğrencilerinden olması ve anadilden farklı bir dille eğitim verilmesi başarısızlığı kat be kat arttırıyordu.

Bugün kaloriferli bir okul, teknolojik bir sınıf, yeni bir sıra ve şefkatli bir öğretmenle karşılaşan bugünün minicikleri daha şanslıdır tabi.

Bu vesile ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında  üstün başarılar dileriz.

  1. “Okullar Açıldı…” 2 Yorum

  2. Eğitim konusundaki hassasiyetiniz için teşekkürler

    yosuncan1 26 Eylül 2009

  3. Geleceğin aydınlık Türkiye’sinin en büyük teminatı olan sevgili gençlerimize, mesleklerin en onurlusunu, hizmetlerin en kutsalını üstlenmiş değerli öğretmenlerimize, fedakar velilerimize yeni öğretim yılında sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl geçirmelerini diler, en kalbi duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

    Ramazan TAŞTEKİN 29 Eylül 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.