Bizden…

16 Nisan 2010 – 23:22


Bugüne kadar sitemizde köyle ilgili yazılanların çoğunu ya bizzat yaşadınız, ya da birisinden duymuşsunuzdur. Bu nedenle pek ilginizi çekmeyebilir. Sakın beni yanlış anlamayın, yazılar okunur veya okunmaz; yorumlanır veya yorumlanmaz onu demek istemiyorum. Sadece şunu demek istiyorum; Yaşlılarımızı birer birer kaybediyoruz (Allah rahmet eylesin) her gün yeni bir  gelenekle tanışıyoruz. Daha adını bile yeni duyduğumuz bir gelenek kısa bir süre sonra nostaljik değer kazanıyor. Değişim o kadar hızlı ki, dün ne yediğimizi bile unutuyoruz.

Kültürü oluşturan değerlerden biri de gelenek ve göreneklerdir. Bunları yeni nesillere aktarmanın önemini, ancak 50 veya 100 yıl öncesini düşünerek anlayabiliriz. Bugün  Mıhelmi tarihi ve kültürünü yeteri kadar bilemeyişimizin sıkıntısını yaşıyoruz. Sebep; bugüne kadar bu anlamda yazılı bir çalışmanın olmayışından kaynaklanıyor. Yani birileri bunu hatırlamadı diye biz de mi hatırlamayalım? Bence ilkler çok değerlidir. Bildiklerimiz az, ama bu hizmete ön ayak olmak çok önemlidir.

Biz bu sitede sadece “bilgi kumbarası” açtık. Atacağınız her kelime, gelecek nesiller için, hazine olacaktır. Çoğumuz yaşlılarımızın anlattıkları leziz hikayelerden bahsediyoruz. Peki aklınızda kalan bir şey yok mu? Hadi bizimle paylaşın. İlkokul birinci sınıfta öğrendiğimiz, “Damlaya damlaya göl olur” sözünün önemini şimdi daha iyi anlayalım.

Kültür aktarımı yazılı olabileceği gibi, bir yazımda bahsettiğim gibi de olur; Eskiden kullanılan nesneleri muhafaza etmek. Acaba bunu becerebiliyor muyuz? Benden ikinci defa hatırlatması…

İsimsiz Kahraman

  1. “Bizden…” 2 Yorum

  2. Sevgili isimsiz kahraman,,,,
    İNSANIN AKINTIYA KÜREK ÇEKMESİNDEN DAHA ZOR NE
    OLABİLİR ?
    SİTEYLE VE SİZLERLE TANIŞTIKTAN SONRA,KÖY HAKKINDA
    BİLDİĞİM NE VARSA YAZMAYA ÇALIŞTIM….
    BİR KAÇ KARDEŞİMİN DIŞINDA BUNLARLA İLGİLENEN
    OLMADIĞINI ÜZÜNTÜYLE MÜŞAHADE ETTİM ve BÖYLECE,YAZMA
    KONUSUNDAKİ ŞEVK VE İSTEĞİM BİRİNCİ PARAGRAFIMDAKİ
    NEDENLERLE ANLAMSIZ HALE GELDİ….SELAM VE BAŞARILAR

    fehmi Akyol 14 Haziran 2010

  3. Değerli Fehmi AKYOL abimize saygılarımı sunarım.fehmi ağabey haklı olarak biraz sitem etmişsin ancak bemim bildiğim fehmi AKYOL bu kadar çabuk pes edemez gerçekten gençlerin sizin gibi değerli yetişmiş insanların yorumlarına ihtiyacı olduğuna inanıyorum büyük düşünürler çok emek sarfederek hazılandıkları seminer ve konferansları sunarken bekledikleri kadar dinleyici kitlesi görmediklerinde bu işlerinden vazgeçmezler.birdahaki proğrama daha ilgi çekici bir konu bulmak için daha çok çaba sarfedip daha çok dinleyici çekmeye çalışırlar.herhalde haddimi aştım özürdilerim.bu günkü okumuş olduğum kişisel gelişim kitabından etkilendim galiba saygılarımla faysal mağat

    faysal mağat 3 Ağustos 2010

Yorum yapmak için giriş yapınız.