23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ GECESİ

30 Mart 2010 – 23:19

Geçen yıl 23 Nisan Çocuk Şenliklerinin geceye bırakılmasına eleştirilerde bulunan bazı hemşerilerimiz vardı. Eleştiri yönelten kardeşlerimizin hiçbirinin de okulumuzda çocuğunun veya kardeşinin olmaması dikkat çekiciydi.

               Akşam programını eleştirenler sonradan gördüler ki akşamki kalabalık gündüzden onlarca kat fazlaydı. İlkbahar iş mevsimi, iş mevsimi olması dolayısıyla annelerin önemli bir kısmı tarlalarda, babalar dükkanlarında ve bağ ile tarlalarında olurlar. Töreni izleyebilen tek kesim o gün tatili olan devlet memurları olurlar. Her çocuk başardığı etkinliğin anne ve babasının tarafından görülmesini ve takdir edilmesini ister.

               Herkesin çok yanlış anladığı diğer bir konu diğer okulun etkinliklere tarafımızdan katılmadığı konusudur; bu düşünce tümüyle yanlış ve gerçeklerden tamamen uzaktır. Bu yıl Söğütlü İlköğretim Okulumuzu üç defa ziyaret edip 6-7 ve 8. sınıflarına girdim. Çalışmaları bizim okulla yarı yarıya bir katılımla yapmalarını önerdim, isteği olanları yazacağımı bildirdim, hiçbir öğrenci sıcak bakmadı, hatta değerli öğretmenleri Nadir OĞLAKKAYA ve Fesih YELER, Nezih CÖMERT katılmalarını teşvik etmek istediler ise de öğrenciler isteksiz davrandı. Başlarda isim yazdıran üç beş öğrenci daha ben okuldan çıkmadan isimlerini sildirdiler.

                23 Nisan Gecesi düşüncesi 2003 yılında oluştu, Acırlı’ya gitmeseydim, 2006 yılı daha okul tek okul iken bu gece gerçekleştirilecekti.

                “Okul uzak ve akşam programı olduğu için katılmıyoruz” demek de esasen gerçeklerden uzaktır. Beldenin bir ucundan ta anayola kadar yürümeyen, halı sahaya çıkmayan çocuk var mı ki? Gerçekten katılmama kararlarına anlam veremedim, anlamakta da güçlük çektim. Katılmama kararlarına saygılıyız elbet. Bunları yazmamın nedeni yanlış anlamaları ortadan kaldırmaya yöneliktir, keşke diğer okul öğrencilerimiz benim istediğim gibi yarı yarıya katılsalardı.  

                 23 Nisan Dünyada çocuklara armağan edilen tek çocuk bayramıdır, bayram günü çocukları saatlerce resmi törende ayakta bekletmek bayramdan ziyade bir işkenceye maruz bırakmadır. Gündüz resmi tören saatinde yapılır, saygı duruşu, istiklal marşı, konuşmalar ve şiirler ilgili faaliyetler yapılır. Akşam ise tamamen eğlence ve etkinlikleri gerçekleştirmeye dönük olur. Öğrenciler sırada beklemezler, dilediklerinde oturur ve gezerler. Bayramı bayrama çevirme budur.

                  Bu yıl gerek kutlama alanında, gerekse ışıklandırma ve gösterilerde farklar olacaktır, oldukça hoş olacağına inandığımız bir program sunulacaktır.

                  Bir çocuğun en çok istediği şey; başarmaktır, sosyal etkinliklerdeki başarı ders başarısını da teşvik ederek öğrencinin kendine ciddi bir güven ve uyum içinde çalışmayı aşılar. Çocukların geleceğine de güzel anılar olarak kalır. Çoğumuz çocukluğunu hiç yaşayamadı, bu çocuklara da yaşatmama bizim günahımızdır.

                  Bu yıl ışıklandırma, sahne ve ses düzeni de oldukça farklı bir şekilde olacaktır. Sahneye oyuncular dışında hiç kimse giremeyecek ve her gösteri perde açılışı ile başlayacaktır.

                  PROGRAM:

1- Skeçler                       : Geçen yıldan daha gösterişli, anlamlı ve anlaşılır türde.

2- Halkoyunları       : Tamamen Mardin Mahallemi Kültürüne dönük, hasat, harman ve harman sonu beldemiz düğünlerini anlatan motiflerle dolu.

3- Mardin Reyhani Oyunu Topluluğu: Sürpriz kıyafet ve oyunları ile göz kamaştıracak.

4- İspanyol Salsa Dansları : Bu yıl değişik bir kıyafet ve değişik bir müzikle yine büyük beğeni toplayacak.

5- Rafyalı Dans Gösterisi     : Yine değişik kıyafet ve gösterileri ile sahnede olacak.

6- Koro                                 : Son Mektup, Yeşil Ördek ve Kalenin Dibinde parçalarıyla karşımızda olacak, solo parçalardan biri Sevemedim Karagözlüm isimli parça iken diğeri sürpriz olarak kaldı.

7- Ana Sınıfı                        : Yepyeni ve görsellik açısından müthiş kıyafetleri ile karşımızda olacak, palyaçolar topluluğu diyelim.

8- Havai fişek gösterisi

9- Gecenin sonlarına doğru da bütün okul öğrencilerinin bayramlarını çekecekleri beraber halayla renklendirmesi.

10- Diğer sürprizler

 

Şimdiden dışarıdan gelecek çok misafir olacağını müjdeleyebilirim.

 

Çok daha güzel ve imkanlı 23 Nisanlar dileği ile

Hoşçakalın

 

Davut KAPLAN

0555 864 33 16

  1. “23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ GECESİ” 10 Yorum

  2. Güzel bir bayram olacak, hocamızın düşündüklerini esefle bildirmek isterim ki çoğumuz onyıllar sonra anlayabilir duruma geliyoruz. bazılarımız da çok zaman bilmedn düşünmeden eleştiri sallamayı kendimize sonki zorunlu görev gibi algılarız.

    Nebil 30 Mart 2010

  3. Ben de orda olmak isterdim.

    isimsiz kahraman 31 Mart 2010

  4. Bugün dargeçitten gelip ziyaret ettim, bugüne kadar gördüğüm en iyi okullardan biri, birilerinin görmezden gelmesine alınmışlar ama yerden göğe de haklılar, geçen yıl yine dargeçitten gelip izlemiştik, harikaydı, bu yıl daha güzel olacağını şimdiden tahmin ediyorum, davut hocayı yardımcısını ve öğretmenlerini kutlarım.

    Kemal 1 Nisan 2010

  5. hocam keliteli bi gece olacağına inancımız sonsuzdur… EEE TABİKİ OKULUN BAŞINDA SİZ VE SAYGIDEĞER HOCALARIMIZ INDA KALİTESİ ÇOKTUR TŞKRLER HOCAM…..

    YASER 1 Nisan 2010

  6. Davut hoca yine doldu dolu bir program hazırlamış.Umarım havalar güzel olur da millet tadını çıkara çıkara izler

    yosuncan1 2 Nisan 2010

  7. Davut öğretmenim,SİZ ÇOK BAŞARILI BİR ÖĞRETMENSİNİZ. bAŞARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.çok eskiden beri,kasabamızda; 23 nisanlar ve cumhuriyet bayramları,en güzel şekilde kutlanmaktadır.Sizin yaptığınız kutlama prodğramları gibi bizimde proğramlarımız vardı..
    ÖRNEĞİN :Sabah okulumuzda ve caminin önende resmi kutlama proğramları,şiirler,konuşmalar v.s…daha sonra,MATBAH ASLAN denilen yerde,amcamız ALO INNIMIŞ Merhum’un pişirdiği etli pilavlar yenir.Yeşil alanlar gezilir akşama doğru köye topluca dönülürdü…Sizlerin geceyi aydınlatma,sesleri uzun mesafelere yayma,görüntü kaydetme gibi teknik olanaklarınız var ama buna ek olarak proğramınıza bizden kalan geziyi eklerseniz muhteşem olur.SEVGİLER

    fehmi Akyol 5 Nisan 2010

  8. Teşekkürler Fehmi Ağabey,
    Sizin anlattığınız günleri elbette duydum, hatta benim okula başlamadan bir yıl önce okulla beraber böyle bir 23 Nisan gezisine dayımla gitmiştim. Ağabey her yıl okul bir iki defa böylesi gezileri mabbah Aslana Wadi İkkiye yaparız, elbette bize yemek pişirecek bir Alo Innımış amca yok. Öğrenciler kapar mangallarını artık, mangal dünyası ya. Öğretmen öğrenci müthiş bir gün geçirilir zaten, ama 23 Nisan günü değil haftasında olur genelde.
    23 Nisan günü çocuk şöleni bizim okula özgü, zaten bu imkanlar da esasen başka okullarda yok. Selamlar, saygılar

    Davut KAPLAN 6 Nisan 2010

  9. Yürü be Davut Hocam Kim tutar seni.. Allah yolunu açık etsin.

    sahinmehmet 10 Nisan 2010

  10. Çok gzl bi 23 Nisan gecesi olucak… keşke benimde okulum olmasada gelsemm 23 Nİsan’a…

    Hud£ 11 Nisan 2010

  11. hocam 23 nisan ggecelerimmiz süer geçiyo sizi çoook sewiyoruz 🙂

    fatma nur bingöl 14 Mart 2013

Yorum yapmak için giriş yapınız.