Midyat Adliyesi “Ulusal Yargı Ağı Projesi” SMS Bilgi Sistemine Geçti

11 Ocak 2010 – 20:18

Midyat Adliyesi vatandaşlara daha hızlı hizmet sunabilmek için Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) SMS bilgi sistemine geçti. Vatandaşlar bu sistemle haklarında açılan davaları ve icra takip işlemlerini cep telefonuyla öğrenebilecekler.

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemiyle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilecekler.

Midyat Adliyesi, adli sistemin işlerliğinin artırılması, daha hızlı, etkin ve güvenilir bir sisteme ulaşılabilmek için mahkeme kararlarını ve diğer adli işlemleri SMS yoluyla ilgililerin cep telefonlarına bilgi gönderecek.

İnsan onuruna uygun iletişim

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, “İhzar veya davetiye göndermek yerine vatandaşa gönderilecek SMS ile vatandaşa doğrudan ulaşılabilecek, kolluk kuvvetlerinin emek ve zaman kaybını engelleyerek asıl işlerine yoğunlaşmalarını sağlayacak, yargılama giderlerini azaltacak, insan onuruna daha uygun bir iletişim yöntemi olması nedeniyle devlete/yargıya olan güveni arttıracaktır” dedi.

Adliyelerdeki iş yükü azalacak

Başsavcı Yavuz Temizel, “UYAP SMS Bilgi Sistemi; mahkemeler, Cumhuriyet savcılıkları ve icra daireleri gibi adli birimlerce gerçekleştirilen ve taraflara iletilmesi gereken bilgi, veri ve duyuruların GSM Operatörleri aracılığıyla avukatlara ve ilgili kişilere SMS yolu ile sunulmasını amaçlıyor. Bu sistem sayesinde, adli makamlardaki yetkililer, UYAP portalları üzerinden işlemlerini onayladıkları anda otomatik olarak ilgili kişilere SMS gönderilmektedir. Ayrıca sistemin yaygın bir şekilde uygulanmasıyla adliyelerdeki iş yükünün azalması, işlemlerin hızlanması ve uygulamada şeffaflığın sağlanması beklenmektedir” dedi.

Yargıya erişim kolaylaştı

UYAP SMS Bilgi Sisteminin faydalarına da değinen Başsavcısı Temizel, “Vatandaş hakkında açılan bir dava veya yargılama aşamasındaki bir işlemden, aracısız olarak önce kendisinin haberi olması sağlanacaktır. Avukat ve vatandaşların adliyelere giderek ilgili oldukları dosya ya da işlemler hakkında bilgi almak için harcadıkları zaman, emek ve masrafı ortadan kaldırarak, daha etkin yollardan yargıya erişim sağlayacaktır. UYAP sisteminden yararlanılması için yapılması gereken; cep telefonunuzun mesaj kısmına T.C kimlik numarasını yazdıktan sonra boşluk bırakarak ABONE yazın ve 4060’a gönderin.” dedi.

KAYNAK: Midyathabur.com

  1. “Midyat Adliyesi “Ulusal Yargı Ağı Projesi” SMS Bilgi Sistemine Geçti” 30 Yorum

  2. burada iki onemli atif cok onemli.
    gecenlerde bir yere misafir oldum.evin icinden bir cocugun elinde bir siir buldum,okudum.sonra birden ilkokul 5.ci sinifta iken ogretmenimin bana okumak uzere verdigi siirden baskasi degildi.”bayrak”adli bir siirdi.simdi dusunun,bu siiri bizden onceki babalarimiz yasinda insanlar ayni bayramlarda okumus.bizler okuduk,simdi ayni siirleri simdiki cagin cocuklari okumaktadir.yav!bu memeleketin baska siirleri,guncel siirleri yokmu?bakiniz bizim beldede simdiye kadar molotonlasmis yav!iste ne gidelim zaten her sene ayni seyler yapiliyor dedigimiz bayramlar kahvelerden veya evlerden bayramin yapildigi meydana gidemez olduk.
    bu roportajda iki onemli sey var.
    1.cocuklarin buyudukleri zaman iste boyle idik diyecekleri bir bayram havasi yaratmak.
    2.hz muhammedin”iki gunu ayni gecen bizden degildir”hadisidir.simdi bu yoldan cikarak,artik imkansizliklara ragmen bunca guzel sosyal etkinlikler yapilabilecek olmasi,diger taraftan velilere bir mesaj niteligi tasimali.nemi?cocuklari icin onemli egitim,osyal etkinlikler,kulturel anlamdaki yenilikler ve modern cagda cocuklarin evdeki cekingen ruhlari daha yaratici olduklarini gosterebilecekler.bu cok onemlidir.evet,bir baslangic gerekiyordu ozguven anlaminda umulurki buda baslangic olur ve herkes elini tasin altina sokar.ama surada bir soyleyecem.sayin mudurum:yukarida belirttiginiz gibi cocuklarin,buyuklerine okuyacagi makalelerde birazda sitem olmalidir.ve herkesin anlayacagi dilden olmalidir.kiymetli misafirler elbette olacak ama gelen misafirlerde bizim gerceklerle yuzlesmelidir bu bir firsattir.tekrar tekrar cok degerli dr SENATALAR hocama ve siz hocalarima yurekten tebrik ediyorum.

    ibrahim pala 12 Nisan 2009

  3. Hocam göstermiş olduğunuz emeğe sağlık.23 Nisan Çoçuk Bayramı için planlamış olduğunuz etkinlikler harika bence.Bu tür etkinliklerin çocuklara çok yararı olacağını düşünüyorum.Ben bu etkinlikleri kolejlerde ve üniversite ortamlarında gördüm.Normal devlet okullarında bu tür etkinliklere rastlamak çok nadirdir.
    Söğütlü Fatih İlköğretim okulu yeni açılmasına rağmen bu tür sosyal etkinlikleri düzenleyebilmiş ise demekki çok kısa bir süre içerinde baya mesafe kaydettiğini gösteriyor.Şimdiden gecenin çok güzel geçeceğini tahmin edebiliyorum.Saygılar

    Adnan ŞAHİN 12 Nisan 2009

  4. röportajda olduğu gibi böyle bir etkinliğin gerçekleştreleceği güzel köyün güzel okularınında gelişmekte olduğunun bir göstergesidir başarılarının devamını dilerim katkısı olanlarıda kutluyoryorum dünyada sadece türkiyede çoçuk bayramı kutlandığınıda unutmayalım buda bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum

    byaks 12 Nisan 2009

  5. Ben yabancıyım, öğretmenim ve davut hocamı tanırım, aslında gittiği her için büyük bir şans, her öğretmenin çalışmak istediği ender müdürlerden, söğütlüyü ilerleyen dönemlerde doruklara taşıyacağından şüphem yok. tüm söğütlüye selamlar

    serhat 12 Nisan 2009

  6. davut hocayı tebrik ederim, söğütlünün ona daha çok ihtiyacı var

    Nebil 12 Nisan 2009

  7. Davut Hocama saygılar, Allah utandırmasın, çok güzel ve itina ile hazırlanmış bir program, böyle etkinliklerin başarılı bir biçimde geçmesini temenni eder, devamı dilerim. Bütün Söğütlü halkının destek vermesi lazım, keşke bende orada olsaydım, buradan başta davut hocama ve bütün öğretmenlerime teşekkür eder, bunda katkı sağlayan Başta sayın, Şenatalar’a ve emeği geçen herkese teşekkürler, ……

    mustafa GÖZ 13 Nisan 2009

  8. sosyal etkinliklerin yaşanacağı bi söğütlüyü görmek ne güzel başlangış yapmaktı önemli olan süreklilik kazanması dileğiyle…

    mbati 13 Nisan 2009

  9. Sevgili Davut Öğretmenim,Okulunuz için yapacağınız etkinliklerin çok hoş olacağını tahmin etmekteyim.Sizlerinde bir Kinderip’li idareci olmanızdan dolayı katkılarınızın daha çok verimli olması kadar doğal birşey olamaz.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Münasebeti ile yapmış olduğunuz mülakatı keyifle okudum.Okulunuz için başka bir yerde okumuş olduğum yazınızda okulunuzun bazı eksikliklerinden bahsediyorsunuz,bu tür eksiklikleri mail adresime atarsanız inceliyelim ve mümkün olduğu takdirde katkıda bulunmak istiyorum.En azından görevli bulunduğum Mersin Üniversitesi’nden belki sizlere yardımcı olabilirim.Hiç olmazsa Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinede muhtaç olmamış oluruz.Başarılarınızı bekler başta Okulunuz Öğretmenleri ve Kinderip’te görev yapan Eğitim gönüllüleri dostlarına saygı ve sevgilerimi sunarım.MEÜ.Sağlık Yüksekokulu.

    Ramazan TAŞTEKİN 13 Nisan 2009

  10. oncelikle bu sıtede emeyı gecen butun arkadaşlara sonsuz teşekkurlerımı sunarım…..ben diyaddin kartal hakımoğlu :))

    akrepkral 13 Nisan 2009

  11. ESKİDEN,KİNDERİP’TE KUTLANAN CUMHURİYET BAYRAMLARINI EN İYİ YAŞAYANLARDAN,ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ CAMİNİN ÖNÜNDE KURULAN PLATFORMDA EZBERE OKUYAN BİRİ OLARAK, KUTLAMANIN AYNI ZAMANDA GECE DE YAPILMASI MUHTEŞEM BİR DÜŞÜNCE,DAVUT KARDEŞİMİ BU YENİLİKÇİ DÜŞÜNCESİNDEN ÖTÜRÜ TEBRİK EDİYORUM……

    fehmi akyol 14 Nisan 2009

  12. DAVUT HOCAMIZIN TAKDİRE DEĞER DÜŞÜNCELERİ VE YENİLİKÇİ FİKİRLERİYLE TÜM SÖĞÜTLÜ HALKI ÖĞRENCİLERİNE KATKIDA BULUNUYOR . öğrencileri geliştirme konusunda hep çabalayan bir hocamız olduğu için gerçekten şanslıyz .. HOCAMIZA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ .. BAŞARILAR

    İBRAHİM 14 Nisan 2009

  13. güzel olmuş evet bunların hepsi var site sahibini kutlarım teşekkür ederiz

    gizemli gizem 14 Nisan 2009

  14. güzel olmuş konuşma bunları biliyordum ama yinede teşekkürler

    gizemli gizem(....) 14 Nisan 2009

  15. sayın davut kaplana sureklı yaptığı yenilikler ve sarfettiği çaba için tşekkür ediyor ve kendısını takdir ediyorum.. ayrıyeten tüm cocukların 23 nisan cocuk bayramını şimdiden kutluyorum..

    ömer işcan 14 Nisan 2009

  16. GERÇEKTEN BELDEMİZDE YAPILMAYA BAŞLANAN ATIK SU ARITMA TESİSİ BELDEMİZ ADINA GÜZEL BİR GELİŞME OLMUŞ. AYRICA ARITILAN O SUYUN CİVAR TARLALARI SULAMA AMAÇLI KULLANILABİLİR. İNSANLAR O SUYLA SERACILIK YAPABİLİR BÖYLECE GEÇİM KAYNAKLARINI DA SAĞLAMIŞ OLURLAR. GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDER BELDEYİ DAHA DA GELİŞTİRMELERİNİ DİLER ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM .. SAYGILAR.

    İBRAHİM 15 Nisan 2009

  17. DAVUT HOCAMA YAKIŞIR… BU MİLLET ONUN BUNUN DEĞİL, OKUYAN ADAMIN SAYESİNDE Bİ YERLERE GELECEK

    elifff47 16 Nisan 2009

  18. Değerli Ağabeylerim, Kardeşlerim, hepinize sunduğunuz destek ve iyi niyetten ötürü çok ama çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız bizim hedeflerimize mutlaka sonsuz güç katacaktır.
    Ben bundan altı yedi yıl önce henüz Söğütlü İlköğretim Okulu Müdürü iken hem ÇYDD ye hem Deniz Feneri Derneğine yazdım, yardım alabilecğimiz her kapıyı çaldım. Kimi yerden çok ve aralıksız yardım aldık kimi yerden de bir iki defalığına. Kimi kitap gönderdi, kimi dolap ama Ferhat Bey bizi hep destekledi. Yardımı dokunan herkese teşekkür ederim, yazdıklanızla da sizlere çok ama çok teşekkür ederim elbet.
    Doğrusunu isterseniz gecede basının olmasını çok istemiştim, umarım olur. Beldemizi tanıtma adına da çok güzel olur. HEPİNİZE SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNARIM

    DAVUT KAPLAN 17 Nisan 2009

  19. BENİM Bİ İSTEĞİM OLACAK SİTE YÖNETİCİLERİNDEN.YAPILICAK OLAN GECENİN VİDEOSUNU YAYINLARSANIZ SEVİNİRİZ.GURBETTEKİLER DE GÖRSÜN İSTİYORUM.DAVUT HOCAMI DA TEBRİK EDİYORUM………
    HOCAM SÖĞÜTLÜ SİZİNLE GURUR DUYUYOR…….

    FİLİZ 17 Nisan 2009

  20. çok güzel olacak bende bunların içinden görev aldım:DD

    gizemli gizem 17 Nisan 2009

  21. bence bu haksızlıktır neden se kim gelecekse bizene bildiğimiz bayram sabah olur eski köye yeni adet getiriyorsunuz.gereği yok bu kadar abartmanın…hem çocuk bayramı dır sizin bayramınızdeil

    gerilla 17 Nisan 2009

  22. muhterem gerilla bey, kim olduğunuzu bilmiyorum, abartmıyoruz çocuklarımıza güveniyoruz, gecenin adına galiba dikkat etmediniz. eski köye yeni adet gelmemiş olsa şu an taş devrinde yaşıyor olurduk

    Davut KAPLAN 18 Nisan 2009

  23. bence 23 nisanın aksam olması tek kelımeyle super die biliriz. mehter takımıda gelecek oda iyi geriye beklemek kaldı saygılarımla

    velit şahin(sufi) 18 Nisan 2009

  24. arkadaşlar bnce bu gece çok güzel bi gece olacak.içinde çok güzel süprizler olacak.8.sınıfın kızlarıda bi süpriz hazırlayacak bakalım konuklarımız bunu begeneceklermi?begenmeleri için elimizden gelen herşeyi yapacaz bundan emin olun.bu geceyi düzenleyen davut kaplan’a çok teşekkür ediyoruz. arkadaşlar lütfen müdürünzün kıymetini bilin.:)))))))))))

    emine büyükkaya 19 Nisan 2009

  25. GERİLLA KARDEŞİM. SEN GALİBA BU DİYARLARIN YABANCISISN VEYAHUT YABANISIN.HOCAMIZIN DEDİĞİ GİBİ ŞİMDİYE KADAR DEĞİŞİKLİK OLMASAYDI BELKİ BİZ TAŞ DEVRİNDE YAŞIYOR OLACAKTIK. TABİ SEN KAFA OLARAK HALA ORDASIN BUNU BİLİYORUZ. SEN KENDİ İŞİNİN USTASISIN DAVUT HOCAMIZ DA İŞİNİN USTASIDIR BURDA KİMSE KİMSEYE İŞİNİ ÖĞRETMESİN. BÖYLESİ YORUMLARINIZI KENDİNİZE BIRAKIRSANIZ SEVİNİRİZ. . SAYGILAR

    İBRAHİM 20 Nisan 2009

  26. Davut hocamızdan Allah razı olsun.Gerçekten çok iyi düşündü o gece çok güzel bir gece olacak inşallah Allah kısmet ederse Allah muaffak etsin…

    NURETTİN AYTİMUR 21 Nisan 2009

  27. YA GERCEKTENMİ KORO ELBİSELERİNİ MGM SIMI KARŞILADI E YANİ BRAVO YANİ

    gamze 21 Nisan 2009

  28. 23 nısaana az kaldı işşallah beğenırsınız ayrıca davut kaplana cok tesekkur edrız

    velit şahin(sufi) 21 Nisan 2009

  29. bravo hocam size minnetarrız bu yapacağınınz şenlikler sizin büyüklüğünüzü ve ne kadar değerli bi adam olduğunuzu gösteriyor size minnetarız…

    yaser 23 Nisan 2009

  30. müdürümüz ve nadir hocamız gerçektende söyledikleri gibi süper bir 23 nisan gecesi armağan ettiler bize onlara çok teşükkür ediyorum

    m.kaplan 26 Nisan 2009

  31. davut hoca gerçektende söz werdiği gibi bize unutamayacayım bir 23 nisan gecesi armağan etti ona çok tşk.ederim

    m.kaplan 26 Nisan 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.