Ãœniversiteden Midyat ve Nusaybin’e Fakülte ve Yüksekokul Müjdesi

20 Aralık 2009 – 19:21

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, Nusaybin ilçesinde meslek yüksekokulu, Midyat ilçesinde ise bir fakülte ve meslek yüksekokulu açılmasını kararlaştırdı.   
  
           Artuklu Ãœniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Nusaybin’de öncelikle Mütercimlik ve Gümrük bölümlerinin açılmasının planlandığını söyledi.

            Konuyla ilgili senato kararının YÖK’e gönderildiÄŸi bildiren üniversite rektörü Prof.Dr. Omay, “Midyat’ta 155 dönümlük arazi Artuklu Ãœniversitesine tahsis edildi. Bu araziye butik bir yerleÅŸke projesi görüşmeleri için Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye BaÅŸkanı Tevfik Baysal, Midyat Yüksekokul Fakülte Açma ve YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Selim Tural ile BaÅŸkan Yardımcısı Ä°brahim Erkal bir araya gelmiÅŸtir. Görüşmede, yerleÅŸke için ortak çalışılacağı ve Midyatlı iÅŸ adamlarının da projeye her türlü destek için hazır olduÄŸu ifade edilmiÅŸtir.” dedi.

           Üniversite rektörü Omay, bu yerleşkede, çekirdeği oluşturacak meslek yüksekokulunun yanında geleceğe yönelik Uluslararası Dinler Fakültesi, Teoloji Kütüphanesi, sosyal tesisler ve lojman yapılmasının da planlandığını sözlerine ekledi.
  1. “Ãœniversiteden Midyat ve Nusaybin’e Fakülte ve Yüksekokul Müjdesi” 1 Yorum

  2. zaten MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ NE bağlı meslek yüksek okulu yok mu Midyat ın çıkışında var diye biliyorum ama kesin bilmiyorum bilen lütfen cevap yazsın

    HEMMED 9 Mart 2010

Yorum yapmak için giriş yapınız.