Kanalizasyon Çalışmaları [Resim Galerisi]

30 AÄŸustos 2009 – 14:27

Belediyemiz bu yıl kanalizasyon çalışmalarına hız vermiÅŸtir. Beldemizde altyapı yetersizliÄŸi (kanalizasyon) önemli bir sorun haline gelmeye baÅŸlamıştı. Özellikle GündoÄŸdu Mahallesi’nin Harıt El Ras ve Harıt El Mışrek kısmında ÅŸu ana kadar kanalizasyon olmaması nedeniyle, bu mahallelerde evlerden sokaklara akıtılan pis sular, vatandaÅŸlarımızın saÄŸlığını önemli derecede tehdit ediyordu. Harıt El Rast‘aki çoÄŸu vatandaşımızın fosseptik çukuru dolduÄŸu zaman, sokakların çok dar olmasından dolayı vidanjörle pis sularını boÅŸaltmaları çoÄŸu yer için imkansızdı. Söylentilere göre de bazı vatandaÅŸlarımızın fosseptik çukurları dolduÄŸu zaman fosseptik çukurun aÄŸzını açıp sokaklara boÅŸalttığı olmuÅŸtur. Bu da oradaki vatandaÅŸlarımız için önemli bir sorun haline gelmeye baÅŸlamıştı.

Belediye BaÅŸkanımız vatandaÅŸlarımızın bu sorunlarını dikkate alarak kanalizasyon çalışmalarında önceliÄŸi Harıt El Ras ve Harıt El Mışrek‘e vererek kanalizasyon çalışmasını buradan baÅŸlatmıştır.

Kanalizasyon çalışmalarından dolayı özellikle Harıt El Ras‘taki sokakların çok dar olmasından dolayı, sokakları geçici bir süreliÄŸine kapanan vatandaÅŸlarımızdan belediye olarak özür diler, vatandaÅŸlarımızdan bu konuda sabır ve anlayış göstermelerini rica ederiz.

DUYURU

1- Kanalizasyonu geçirdiğimiz cadde ve sokakların uzun süre kapalı kalmaması için kanal kazısı bitince vatandaşlarımız hemen evlerden çıkan pis sularını kanalizasyona bağlayacakları yere kadar gerekli kazıyı yapmaları, borular döşenir döşenmez de tesisatlarını bağlamalarını rica ederiz.

2- Pis sularını kanalizasyona bağlayan vatandaşlarımızın kesinlikle ‘’S’’ sifonu kullanmalarını tavsiye ederiz. Kullanmadıkları takdirde kanalizasyon şebekesi faaliyete girdiğinde borulardan gelen pis kokular direkt evin içini dolduracağından ev yaşanmaz hale gelecektir.

3- Kanalizasyonu geçirdiğimiz cadde ve sokaklarda bütün evler kendilerini kanalizasyona bağlayacak, pis sularını kanalizasyona bağlamayıp cadde ve sokaklara akıtan vatandaşlara belediyemizce cezai işlem uygulanacaktır.

4- Kanal kazısı sırasında su abonesi borusu kırılan vatandaşların borularının onarımı müteahhidimiz tarafından yaptırılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın içi müsterih olsun.

5- Belediye olarak özellikle Harıt El Ras’ta bulunan yer altı maÄŸaraların bakımı, onarımı ve turizme kazandırılması ile ilgili ciddi bir çalışmamız var. Onun için pis sularını bu maÄŸaralara baÄŸlayan vatandaÅŸlarımızdan ricamız: “Ne de olsa benim maÄŸaram var, yıllardır dolmadı dolmuyor.” demesin. Vakit geçirmeden kanalizasyona baÄŸlamasını rica ederiz.

Bld. İnş. Müh.
Adnan ÅžAHÄ°N

  1. “Kanalizasyon Çalışmaları [Resim Galerisi]” 9 Yorum

  2. bekleyip gormekten baska hic bir sey demeyecegim simdilik.umarim belediye ve halk basaririz.

    ibrahim pala 30 AÄŸustos 2009

  3. hayirli olsun,bu konuda ne bir muhendis nede muteahhit degilim ama borularin bu denli kucuk ve dar oluslari kaldirirmi bilemem?insallah onumuzdeki senelerde bir daha kazi kazma zorunda kalmayiz.

    ibrahim pala 30 AÄŸustos 2009

  4. KASABAMIZA HAYIRLI HÄ°ZMETLER YAPANLAR,,,Ä°LERÄ°DE HAYIRLA ANILACAKLAR.BÄ°ZLERÄ°N ONLARA UZAKTAN BÄ°R TEÅžEKKÃœRÃœMÃœZDEN BAÅžKA ÅžEYÄ°MÄ°Z YOK…..

    Sn .Ä°brahim PALA,sizin sokaklar eskiden beri dar,bizim sokaklar ise hem geniÅŸ hemde,kendiliÄŸinden kaldırımlı…Halan;bizim sokakları beÄŸendide,amcamın oÄŸlunu aldı.bunu biliyormuydun..

    fehmi akyol 1 Eylül 2009

  5. Ben hala halam ile enistenin asklarini kiskaniyorum.sokaklari begenip enisteyi 2 yil askerden donmesini bekledigini biliyormuydun?inan bana halamlara gittigimde asklarini kiskaniyorum.da amca,ben kaldirimlardan bahsetmedim.borularin bu denli kucuk oluslari butun mahallenin sularini kaldirirmi?dedim.ali-i saygilarimi sunar ellerinden operim.

    ibrahim pala 1 Eylül 2009

  6. Evet borular,büyük ÅŸehirlerde kullahılan temiz su boruları…..Ben senin hatanı aradığım için,yazını da bilerek yanlış anladım.(SUÇUNU BÄ°LÄ°YORSUN)KANALÄ°ZASYON boruları,betondan yapılmış geniÅŸ BÃœZ borulardır..Ama bunada şükür.
    Köyümüz kanalizasyona kavuştu..Borularıda temiz su boruları olsun..Yapanlar bunun bilincinde,belki bunlar biraz daha ekonomik..İlerde sıkıntı
    olmayacaksa ? NE ZARARI VAR….

    fehmi akyol 2 Eylül 2009

  7. hayırlı olsun,böyle bir projenin köye çok yararlar getireceğine eminim.en azında biryerden başlanmış oldu.yerinde saymak başarıyı getirmez.böylelikle tecrübeler zirveye ulaştırır.köyün hayrına çalışanları kutlar emekleri boş gitmesin inşaallah.
    Köyün bütün insanlarına hizmet etme dileğiyle.

    Ahmet Erdal ( Komando ) 2 Eylül 2009

  8. parantezdeki”sucunu biliyorsun”konusunda kesinlikle katiliyorum.evet sucumu biliyorum.borular hakkindaki aydinlatici fikrin benim icin onemli idi.sayfilar.

    ibrahim pala 2 Eylül 2009

  9. Değerli arkadaşlar bir Mühendis olarak kanalizasyon çalışmalarımız ile ilgili gelen bir iki yoruma istinaden biraz aydınlatıcı bilgi vermek isterim. Tabi ki öncelikle iyi veya kötü gelen bütün eleştirilere açık olup fikirlerinize saygı duyduğumu ifade etmek isterim.
    Döşediğimiz boru çaplarının çok dar olduğundan borular gelen pis suları kaldıramayacağı düşünülmektedir.
    Döşediğimiz boru çapları yetersiz olsaydı projemiz Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilip onaylanmazdı.Onun için bu konuda herkesin içi rahat olsun.
    Kanalizasyon projemizde 200’lük, 300’lük ve 400’lük çapındaki borular mevcuttur.Projemizdeki bu boru çapları da bırakın bugünün nüfusuna göre, beldemizin gelecekteki 2040 yılı nüfusu göz önüne alınarak hesabı yapılmıştır.Sokaklarda 200’lük ana hatlarda ise 300’lük ve 400’lük borular döşedik ve daha döşemeye devam edecez. Döşediğimiz boru çapları da hesabı yapılmış projesi çizilmiş ve projeye göre uygun bir şekilde döşenmiş olup kesinlikle yetersiz değildir.
    Kullandığımız boru tipine gelince; Eskiden beton büz borular kullanılırdı.Şimdi kanalizasyonda tercih edilen plastik borulardır.Beton büz borular pek fazla artık kullanılmıyor. Çünkü beton büz boruların işçiliği zor dayanımı az ve plastik borulara nazaran yer altında daha çabuk çürümektedir.Onun için belediye olarak koruge kanalizasyon (spiralli plastik borular) borularını tercih ettik.Saygılar

    Adnan ŞAHİN 8 Eylül 2009

  10. bende kinderipliyim kaplan soyundanım

    hıdır kaplan 18 Eylül 2009

Yorum yapmak için giriş yapınız.