Söğütlü Beldesi [“Beldemizi Anlatan Yazı” Yarışması Üçüncüsü]

22 Ocak 2009 – 20:56

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Köyümüzün çok parlak bir geçmişi var. Bu parlak geçmiş, günümüze ışık tuttuğu gibi geleceğimize de ışık tutacaktır.

Köyümüzün geçmişi ve geleceği hakkında bilgi vermeye insanların yaptıkları faaliyetlerden başlamak istiyorum. Eskiden insanlar beslenme kaynağının çoğunu bağlardan, bahçelerden elde ediyordu. İnsanlarımız daha sağlıklı ve daha uzun yaşıyorlardı. İnsanların ve hayvanların besin kaynağının bitkisel olması tarımla uğraşıldığını gösterir. Tarımsal faaliyetler besin kaynağı olduğu gibi birçok insanın da geçim kaynağıydı. Eskiden olduğu gibi şimdi de uğraşanlar var. Eskiden ışık kaynağı olarak gaz lambası kullanılıyordu. Köyümüze elektriğin gelmesi olumlu etki göstermiştir. Işık kaynağı olarak ampül kullanılıyor, bu yüzden de insanlarımız daha rahat edebiliyordu.

Teknolojinin gelişmesi halka olumlu etkilerde bulunmuş, araştırıcı bir toplum yapısı meydana gelmiştir. Eğitim-öğretime olan destek okul sayısının artmasını sağlamıştır. Toplum bilinçlenmede üst kademelere atlamış, kız öğrenci sayısı hemen hemen erkek öğrenci sayısına eşit duruma gelmiştir.

Son olarak toplum yapısı var. Toplumu bir benzetmeyle açıklamak istiyorum. Bir sepet dolusu elma arasında bulunan birkaç çürük elma, zamanla etrafındaki taze elmaları da çürütür. Yalnız bizim toplumumuzun bu elmalardan farkı büyük. Biz de kötüler iyileri bozmaz, tam aksi bir şekilde iyiler kötü toplumu bilinçlendirir. Herkese hoş davranan ve misafirperver saygın bir topluma sahibiz.

Yazı: Zeynep ALGÜL (Söğütlü Ç.P.L.)

  1. “Söğütlü Beldesi [“Beldemizi Anlatan Yazı” Yarışması Üçüncüsü]” 9 Yorum

  2. başarılarının devamını dilerim.

    VEYSİ YEŞİLYURT 22 Ocak 2009

  3. zeyneb çok çalışkan ve iyi bir öğrencimdir. daha güzel yazı meydana getirebilecek yeteneğe sahiptir. hayatı boyunca mutlu olması dileğiyle.

    VEYSİ YEŞİLYURT 22 Ocak 2009

  4. Tebrik ederim

    isimsiz kahraman 22 Ocak 2009

  5. butun yazilari okudum inceledim.benim icin on plana cikaracagim duygusal bagiyla bagli hangisi olacakti merakiydi.benim birincim ogretmenlerin on gordugu gibi siraya aynen katiliyorum.benim 1.bir,2.iki,3.uctur.hepsine basarilar diliyorum

    ibrahim pala 22 Ocak 2009

  6. isimsiz kahramana sonsuz sevgi ve saygılar.bide arkadaşlar şu sohbet odasına takılalım vallahi müthiş olur.memleketimizin hasretini çekenlerin hasretini bu şekilde gideririiz.azizim sana sviyorumha ha ha.

    MUHABBET FEDAYÄ°SÄ° 22 Ocak 2009

  7. Ä°ÅŸte bu.
    Diğer yazılar da güzeldi hoştu ama beldemizi en iyi anlatan yazının bu olduğu kanaatindeyim.
    Bir sonraki yarışmada yazıların hepsinin sitede yayınlanıp site ziyaretçilerinin en iyi yazıyı seçmeleri bence daha objektif sonuçlar doÄŸuracaktır.Yine tekrarlıyorum benim bakış açımla baktığımda en iyi yazı bu olmuÅŸ.Zeynep ALGÃœL’ü tebrik ederim.

    yosuncan1 22 Ocak 2009

  8. Seçilen ve seçilmeyen tüm öğrencilerin öğretmenlerine teşekkür ederim. Sıralama ilan edildikten sonra öğrencilerin kafalarını kurcalamak,faydadan ziyade zarar getirir.

    isimsiz kahraman 23 Ocak 2009

  9. artık yarışma geride kaldı. edebiyat öğretmenlerimiz objektif bir şekilde karar verdiler. bu tür eleştiriler edebiyet öğretmenlerimizi zan altında bırakır. eleştirecekseniz nedenini belirtin. eleştiriler ölçüyü kaçırırsa ben ve öğrencilerim bu tür etkinliklerde aktif rol oynamayacağız. o zaman bu eleştiri sahipleri kendileri sıralamayı yapsınlar. çomak sokmak kimseye yarar sağlamaz. eleştirmek kolay ama çözüm üretmek zordur.

    VEYSİ YEŞİLYURT 23 Ocak 2009

  10. TEÅžEKKÃœRLER Ä°BRAHÄ°M PALA.

    VEYSİ YEŞİLYURT 23 Ocak 2009

Yorumlar şu anda kapalı.