Köyümü Özlüyorum!..

25 AÄŸustos 2008 – 00:35

Topraklarında doğduğum, çocukluğumu geçirdiğim, topraklarından çıkan doğal ürünlerle beslendiğim, büyüdüğüm/büyütüldüğüm, beldemi özlüyorum.
Çamurlu, taşlı, çukurlu yollarında yürüdüğüm/koştuğum; dağlarında, bağlarında, tarlalarında, soluk aldığım/nefes tükettiğim, enerjimi harcadığım/güç kazandığım, türküler/şarkılar söylediğim, yemyeşil sulu göletinde yüzmeyi tenekeler yardımıyla öğrendiğim beldemi özlüyorum.
Kışın soğuk günlerinde üşüdüğüm, yazın kavurucu sıcaklığında bronzlaştığım, gecelerinde kayan yıldızları izlediğim gündüzlerinde her oyunu oynadığım, dağlarında keklikleri/tavşanları kovaladığim, karanlık gecelerinde korkusuzca sokaklarında dolaştığım beldemi özlüyorum.
Aynı mahallede büğüdüğümüz, aynı okulda okuduğumuz, aynı oyunları oynadığımız, birlikte seviçleri/üzüntüleri paylaştığımız, birlikte kuru üzümü, tandır ekmeğini, kavun çekirdeğini, bölüştüğümüz arkadaşlarımı özlüyorum.
Aynı duyguları paylaştığımız, aynı dili konuştuğumuz, zor günlerimizde birbirimize yardım ettiğimiz, cami önünü onlarla paylaştığımız, köylülerimizi özlüyorum.
Bana okumayı yazmayı, saygıyı sevgiyi, öğreten okulumu, öğretmenlerimi özlüyorum..
Özlüyorum, özlüyorum, özlüyorum; köyümün her karışını, köylümün küçüğünü büyüğünü…

Yazı: İsimsiz Kahraman

  1. “Köyümü Özlüyorum!..” 8 Yorum

  2. özlüyorum hem de nasıl hem de nasıl..! yukarıda yazılanların her kelimesine bendimdeki tüm duygu hücreleriyle katılıyorum.özlüyorum be abi.yok kinderip’im gibi.Allah’a emanet kinderip en kısa zamanda kucaklaÅŸmak dileÄŸiyle…slm

    mehmet ata pak 16 Eylül 2008

  3. bende özlüyorum köyümü :::::::::)

    ilknur büyükkaya 26 Mart 2011

  4. özlememek mümkün mü ?
    size yürekten katılıyorum

    abed 4 Nisan 2011

  5. amcalar, dayılar, teyzeler, halallar özür dilerim ama uzaktan özlemek olmaz, bu köye ayak basmak için hiç mi zamanınız olmadı, oldu, oldu elbet ama iÅŸlerinizi hep bu sevdiÄŸinizi söyledeÄŸiniz köyünüze tercih ettiniz, birileri hep yoÄŸunum, hep zamanım olmadı, hep imkanlarım el vermedi der der der de durur. vatan sevdası her ÅŸeyin üstündedir, bir de ismi belirsiz yazmasanız iyi olur, sizleri incittiysem de özür dilerim, uzaktan, meçhul yazılara artık karnımız tok, söğütlü söğütlü de yaÅŸayan ve kendini söğütlülü hissedip buraya uÄŸrayanlarındır. Hani bir söz vardır devletin ve şöyle der “gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir” bir de biz lise öğrencileri olarak da ÅŸunu söylüyoruz bu beldeye bir nebze de olsa sözlü veya maddi yararı olmayanlar yazmasım artık. Åžun an bu beldenin bir çok anıdan çok daha ihtiyaçları var, anılar ve geçmiÅŸ tabi ki her birimizin bir parçası ama sevdalar bir ÅŸeyleri gerektirir bence

    adnan adnan 6 Nisan 2011

  6. Değerli arkadaşım,yazısına katılmamak nümkün değil.İnanıyorum tüm köylü arkadaşlarımız,aynı duyguyu paylaşıyorlar.Kalabalık insanların arasında bir anda yolunuzu şaşırıyorsunuz. Hızlı akan trafik yabancı insanlar karbondioksit kokan hava O an oturup terimizi silecek bir ağaç gölgesi arıyoruz.Fakat nafile.Yüksek binaların arasında ağaca hiç yer kalmamış.O anda bu şehrin yabancısı olduğun geliyor aklıma.Karamsar gözlerle bakıyorsun etrafa…sonra
    Derinden bir OHH çekiyorsun. İşte o zaman köyün gelmiştir aklına . Buz gibi akan sular daldan dala uçup ötüşen kuşlar, yemyeşil palamut ağaçları, şen şakrak çocuklar şakalaşan insanlar serin rüzgar meleyen kuzular mis gibi kokan hava daha nelerBu özlem ki mıh gibi saplanmıştır kalbine.Her ne kadar şehirde yaşıyor olsak ta yüreğimizin en temiz en güzel yerine çocukluğumuzun geçtiği,Mahalleler,dağlar saymakla bitmez.Yüreğimizde duyduğumuz sızı köy özlemidir.Baba ocağımızı sılayı rahmimizi yılda en az bir sefer ziyaret etmek gerek,bir nabız gidermiş oluruz.Allaha emanet olun.

    Saygılarımla
    Şerif ÖZ

    Åžerif 6 Nisan 2011

  7. ya insanın doğup büyüdüğü koştuğu nefes aldığı suyunu içtiği yemeğini yediği güzel memleketini unutmak mümkünmüdür. ancak hayat şartları ayırsada yinede gelip görme gibi bir şansları olduğunu düşünüyorum. ki bende kendimden biliyorum.
    evet isimsiz kahtramanımıza kelimesi kelimesine katılıyorum yüreğine sağlık çok güzel anlatmış arkadaşımız.
    neyse herkese çok çok selam kendinize iyi bakın memlektimizede byyyyyyyyyyyyyyy

    adnan bingöl 21 Nisan 2011

  8. bende çok özlüyorum yaaaaaaa :(((((

    bilal 22 Nisan 2011

  9. bende ilknur buyukkaya ile olan arkadaslıgımı özlüyorum

    mustafa 15 Mart 2016

Yorum yapmak için giriş yapınız.